Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Tα 2 σενάρια για την μείωση των συντάξεων....

Δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος...συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια.
Σύμφωνα με ένα σενάριο εξετάζεται:


- μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ

- μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ

- μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ

Ενα δεύτερο σενάριο προβλέπει:

- μείωση 2% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ

- μείωση 3% για συντάξεις από 1.000-1.300 ευρώ

- μείωση 5% για συντάξεις από 1.300-1.600 ευρώ

- μείωση 10% για συντάξεις από 1.600-2.000 ευρώ

- μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, η πρόταση για αύξησή του από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζεται ως εναλλακτική της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 66 ή 67 έτη, η οποία αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο τραπέζι παραμένουν η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, ενώ συζητείται και ο επαναπροσδιορισμός του ύψους των κατώτατων συντάξεων με βάση τα έτη ασφάλισης, καθώς και την εισοδηματική-περιουσιακή κατάσταση του δικαιούχου.

Η κατώτατη σύνταξη σήμερα (πλην ΟΓΑ) υπολογίζεται σε 486 ευρώ, από τα οποία τα περίπου 200 ευρώ αντιστοιχούν στη συνεισφορά του Κράτους. Το σενάριο προβλέπει «ψαλίδι» των 200 ευρώ ή και πλήρης κατάργηση για όσους έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές.

Σ.Κεδίκογλου: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα μέτρα

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα τεθούν υπόψη των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Κεδίκογλου είπε ότι «όλοι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι για να ανακτήσουμε όσα χάσαμε. Δεν υπάρχει εναλλακτική υλοποιήσιμη πρόταση» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν οι προτάσεις της κυβέρνησης θα έχουν την «τύχη» που είχαν και οι παλαιότερες προσπάθειες περιορισμού των δαπανών, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι αυτή τη φορά προωθούνται και οι απαραίτητες δομικές αλλαγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου