Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ισπανία: Το πόρισμα για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία

Το ενδιαφέρον είναι ότι εκτός απο τον μηχανοδηγό κατηγορούνται και άλλοι 11 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι για αποτυχία εγγύησης της ασφάλειας των επιβατών. 
Αυτό για όσους στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το ανθρώπινο λάθος σαν την πρώτη και τελευταία δικαιολογία για ένα ατύχημα.
Από υπερβολική ταχύτητα και αδυναμία του μηχανοδηγού να
ενεργοποιήσει εγκαίρως τα φρένα, προκλήθηκε η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία εδώ και δεκαετίες στην Ισπανία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 79 ανθρώπων πέρυσι, σύμφωνα έκθεση του υπουργείου Δημοσίων Έργων της χώρας.
Το τρένο αφού εκτροχιάστηκε, συγκρούστηκε σε τοίχο στα περίχωρα της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη βόρεια Ισπανία, την 24η Ιουλίου 2013, καθώς προσέγγιζε μια στροφή, έχοντας αναπτύξει τη διπλάσια και πλέον ταχύτητα από το όριο που επιτρεπόταν στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.
Η έκθεση του υπουργείου, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (4/6) στον ιστότοπό του, θα ληφθεί υπόψη από το περιφερειακό δικαστήριο της Γαλικίας που ηγείται της έρευνας.
Ο μηχανοδηγός του τρένου, Φρανθίσκο Γκαρθόν, αντιμετωπίζει 79 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ενώ 11 πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Adif αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για ενδεχόμενη αποτυχία να εγγυηθούν επαρκώς την ασφάλεια των επιβατών.
«Το δυστύχημα προκάλεσε η υπερβολική ταχύτητα του τρένου (. . .) και το γεγονός ότι ο οδηγός δε σεβάστηκε τον κανονισμό», αναφέρεται στην τελική έκθεση της ανακριτικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που εντάσσεται στο υπουργείο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/455375/ispania-to-porisma-gia-tin-polynekri-sidirodromiki-tragodia#ixzz33kHNe3Wy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου