Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Έπιστολη Σ.Σ. Λαρισαικου για το Β τμήμα γραμμής

    Κύριοι ,
                Παρά τις επανηλειμένες επισημάνσεις μας εδώ και ένα εξάμηνο προς τον προϊστάμενο Υπηρεσίας γραμμής Ν.Ε και τον προϊστάμενο  του  Β τμήματος γραμμής Φθιώτιδας ότι διαπράττουν κανονιστικές παραβάσεις μεταφέροντας αρμοδιότητες από τις ομάδες εργασίας και συνεργεία    στον μηχανικό Τ.Ε του Β τμήματος γραμμής Φθιώτιδας ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του
θέματος παρόλα αυτά  αντί να εφαρμόσουν τον κανονισμό προχώρησαν αφαιρώντας από όλα τα συνεργεία τις αρμοδιότητες μεταφέροντας τες  στον προαναφερόμενο δημιουργώντας αυτοκρατορική διοίκηση.
              Κατά την συγκέντρωση μας που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία στις 10/11/2014 γίναμε αποδέκτες  δημόσιας καταγγελίας για την λειτουργία των μηχανημάτων γραμμής.  Ζητήσαμε από τον μηχανικό Τ.Ε κο Μπουρίκα να μας δοθούν γραπτώς τα ετήσια στοιχεία λειτουργίας των μηχανημάτων γραμμής. Παρά την πάροδο του χρόνου τον οποίο ζήτησε ουδεμία απάντηση έχουμε πάρει μέχρι σήμερα.
             Παρακολουθώντας με προσοχή την διαδικασία φύλαξης των διαβάσεων Αθηνών παρατηρούμε ότι το τελευταίο πεντάμηνο δεν υπάρχει καμία ενίσχυση από το τμήμα γραμμής Πάτρας. Στο τμήμα γραμμής Φθιώτιδας προκλητικά εξαιρούνται κάποιοι λόγω ιεραρχίας!!! εξαιρούνται και κάποιοι γιατί ενώ δηλώνουν ασθενείς προφορικά δεν έχουν ούτε μία μέρα δελτίο ασθενείας.
             Εύλογα λοιπόν γεννούνται ερωτήματα, τι οργανώνουν; Τι θέλουν να κρύψουν από το υπόλοιπο προσωπικό; Είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα που να παραβιάζονται βασικές κανονιστικές διατάξεις; Γιατί όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στην Φθιώτιδα;
           Σύμφωνα με τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνειδητή επιλογή των παραπάνω υπευθύνων για τρομοκράτηση και έλεγχο των εργαζομένων διαλαλώντας μάλιστα ψευδώς ότι για αυτές τις επιλογές ευθύνεται το συνδικαλιστικό κίνημα.
          Επειδή όλες αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε δεύτερες σκέψεις και επειδή θεωρούμε ότι πραγματοποιούνται εν άγνοια σας  ζητάμε την παρέμβαση σας για τα παραπάνω  ζητήματα επαναφέροντας την σωστή  διαχείριση όπως  αρμόζει  σε μία  χρηστή διοίκηση. Αναμένουμε εγγράφως την απάντηση σας.  
   
ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΝΙΚ.ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                                          ΒΑΣ. ΒΕΛΑΩΡΑΣ

ΠΡΟΣ: 1) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ
       Κo Παναγιώτη Θεοφανόπουλο
       2)Διευθυντή ΔΙΣΥ  Κο Πέτρο Πανόπουλο         
                                                                                 
ΚΟΙΝ: 1) Αρχιμηχανικό γραμμής Κο Δημήτριο Τζιβάρα
         2) Προϊστάμενο Β τμήματος γραμμής   Κο Αλέξανδρο Τσιαχρή
                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου