Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα αντιασφαλιστικά μέτρα στην Ευρωβουλή

Ερώτηση για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Κομισιόν.

 Σ' αυτή σημειώνει: «H ελληνική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα συμφωνούν σε νέο γύρο σφαγής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, υλοποιώντας προαποφασισμένα μέτρα που
περιέχονται στα μόνιμα μνημόνια της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα τα νέα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που προβλέπουν: Αύξηση του χρόνου κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος από 15 σε 20 χρόνια εργασίας, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες εργαζόμενους, με πρώτα θύματα τις γυναίκες (μητέρες ανήλικων παιδιών κ.ά.), κατάργηση του ΕΚΑΣ, παράταση για ακόμα τουλάχιστον 3 χρόνια στο πάγωμα όλων των συντάξεων κ.ά.
Αποδεικνύεται με όλα αυτά ότι κάθε διαχείριση που έχει στόχο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων πατάει στο πτώμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. H EE, με την Επιτροπή και την ΕΚΤ συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα της τρόικας, που από κοινού με την ελληνική συγκυβέρνηση σχεδιάζουν και υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Τι απαντάει η Επιτροπή στη λαϊκή οργή και αγανάκτηση για τα μέτρα αυτά που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους νέους, για τους οποίους πλέον, με δεδομένη την εκρηκτική ανεργία και τους όρους γενικευμένης ελαστικής εργασίας, οδηγούν στην κατάργηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου