Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Ρομανός Μια απεργία που πρέπει να νικήσει. Πρόταση για ανακοινώσεις(απο την Γεωργία Κανελλοπούλου)

Δημοσιεύουμε επιστολή της συναδέλφου Γεωργίας Κανελλοπούλου για το θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Ρωμανό και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει επειδή δεν του χορηγείται εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τις σπουδές του στα ΤΕΙ.
Συνάδελφοι, 
Αυτές τις μέρες γίνεται ένα ακόμα έγκλημα. Ένας νέος άνθρωπος διώκεται και το κράτος του στερεί βασικά νόμιμα δικαιώματα. Πρόκειται για το Νίκο Ρωμανό, 21 ετών, φυλακισμένο για ληστεία τράπεζας. Είναι αναρχικός και υποστηρίζει τις ιδέες του με ένα

πανέμορφο πάθος, όπως ταιριάζει σε έναν νέο άνθρωπο που αγωνίζεται για δικαιοσύνη, για την ελευθερία των ανθρώπων, για μια άλλη κοινωνία. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί κάποιοι να έχουμε στις λεπτομέρειες ή στις μεθόδους, αυτό πρεσβεύει ο Νίκος Ρωμανός: μια ανθρώπινη κοινωνία. Δεν έχει σκοτώσει, δεν χρησιμοποίησε όπλο, δεν έθεσε σε κίνδυνο τον όμηρο που είχε στη ληστεία ώστε να ξεφύγει…. Δεν είναι επικίνδυνος για κανέναν από μας. 


Επισημαίνω τα παραπάνω όχι για να τον διαφοροποιήσω αλλά γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε τους πραγματικούς λόγους δίωξης του Ρωμανού. Αποτελεί για το σύστημα έναν εχθρό, επειδή ακριβώς σπάει με τις ιδέες του, με την αξιοπρέπεια που έχει επιδείξει και με την άφοβη στάση του – σε μια εποχή γεμάτη φόβο – τον τσαμπουκά του συστήματος. 

Ο Νίκος έχει φυλακιστεί για τη ληστεία της τράπεζας. Το κράτος τον έχει ήδη τιμωρήσει. Το ίδιο κράτος του δίνει το δικαίωμα να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Το έκανε και πέτυχε την είσοδο σε μια σχολή. Το ίδιο κράτος δίνει το δικαίωμα στους έγκλειστους φοιτητές να παίρνουν  εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το ίδιο κράτος στερεί αυτό το δικαίωμα στο Νίκο Ρωμανό. 

Και ξεκινάει η απεργία πείνας. Η κατάσταση του Ρωμανού είναι πλέον κρίσιμη. Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα νέο παιδί να πεθάνει στην Ελλάδα του 2014 για τις ιδέες του. Πρέπει να τον στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε να γίνει αποδεκτό το αίτημα του για εκπαιδευτικές άδειες. 

Νομίζω πως έχει μια αξία αυτή τη στιγμή, μαζί με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με επόμενη στάση το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια, να συμμετέχουμε ως εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί και στο διεθνές κύμα διαμαρτυρίας, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των σωματείων, που θα δημοσιοποιούνται και θα αποστέλλονται παντού, στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στο Γεννηματά όπου νοσηλεύεται ο Ρωμανός. Η αλληλεγγύη έχει μεγάλη δύναμη. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε. 

Ο Δεκέμβρης του 2008 όταν έγινε η δολοφονία ενός άλλου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τον οποίο ο Ρωμανός ήταν φίλος κι έζησε καρέ καρέ το φόνο και το θάνατο του, ας μην επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο, αυτόν της κρατικής αναλγησίας. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 


Γεωργία Κανελλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου