Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν τα παιχνιδάκια

Συνεχίζει να προσπαθουν να τορπιλίσου  κάθε ενέργεια που γίνεται για να προχωρήσουν τα πράγματα οι Βασίλης Τουρλής  κ  Γιώργος Κλίτσας.
Είμαστε συγκεκριμένοι 
χτες στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας δόθηκε προσχέδιο τροπολογίας (που ετοιμάζουν όσοι εργάζονται για τον κλάδο ) και που θα μπορούσε να δώσει λύση για το θέμα που εκκρεμεί εξαιτίας της ανικανότητας του πρώην Προέδρου της ΠΕΠΕ να το επιλύσει το 2014.(επίδομα ευθύνης).

Παρά το ότι αυτό δόθηκε με την υποσημείωση ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαρροή, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου το έδωσε στην ΑΣΚΕ η οποία το δημοσίευσε και πάλι με την υποσημείωση μάλιστα ότι οι δικαιούχοι θα είναι μόνο οι μηχανοδηγοί. (η ΠΕΠΕ για ποιους θα δούλευε αναρωτιόμαστε εμείς) και ότι το επίδομα αλλάζει όνομα!!!
Άλλωστε κ η ΠΟΣ κ αλλά Σωματεία εργάζονται για το ζήτημα αφού αφορά πολλούς κλάδους.
Επίσης στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου δόθηκε προσχέδιο συμφωνίας που θα επίλυε οριστικά το θέμα της διανυκτέρευσης, θέμα που προέκυψε απο την ανικανότητα του να λύσει το επίμαχο ζήτημα την περίοδο της Προεδρείας του,ανικανότητα που οδήγησε τους συναδέλφους στην Πάτρα στην δικαστική οδό αλλά και αυτούς στην Δράμα στην ίδια μεθοδολογία για να πάρουν τα αναδρομικά.
Δικαστήρια που χρηματοδοτήθηκαν απο το Σωματείο μας ΟΜΟΦΩΝΑ.
Η ΑΣΚΕ δημοσίευσε μόνο το μέρος που αφορά την παραίτηση  απο τις δικαστικές διεκδικήσεις που θα υπογράψει - αν συμφωνηθεί- το Σωματείο -και όχι οι συνάδελφοι-(αφού χάθηκαν τα δικαστήρια), αλλά όχι και αυτό που επιλύει -εκτός της διανυκτέρευσης -και άλλα ζητήματα (χρόνους μετάβασης απο και προς την εργασία κτλπ) που σήμερα βιώνουν οι συνάδελφοι στην Πάτρα (κ ίσως αύριο επηρεάσουν με νέους Νόμους όλους τους μηχανοδηγούς).

Είναι ολοφάνερο ότι το ντουέτο του μίσους και της μαύρης προπαγάνδας είναι σε πλήρη συνεργασία και μοναδικό σκοπό έχει να τορπιλίσει  την όποια προσπάθεια γίνεται.

Και είμαστε ξεκάθαροι.
Εμείς λέμε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι κακώς  δόθηκε στον Γενικό Γραμματέα το κείμενο της τροπολογίας απο τον Πρόεδρο του Σωματείου.
Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου είναι ΑΠΩΝ. Το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί τις ενέργειες που κάνουν όσοι εργάζονται για τον κλάδο,στην ΑΣΚΕ για να τις δημοσιεύσει και αυτές να καούν.

Κατόπιν ο συνάδελφος Τουρλής -φυσικά- εμφανίζεται σαν Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του λέγοντας πως διαφωνεί με την δημοσίευση τους. 
Αν ήθελε ας την έδινε στην Νέα Δημοκρατία του Κούλη για να ...προλάβει την κακιά Κυβέρνηση.
Αλλά εδώ δεν έκανε τίποτα το 2014 σήμερα θα κάνει;

Το παιχνιδάκι ορισμένων στην πλάτη των μηχανοδηγών συνεχίζεται.....
Ακόμα θυμόμαστε αυτούς που λέγανε ότι δεν θα πληρωθούν τα χιλιόμετρα..
Τώρα λένε ότι κινδυνεύουν οι διανυκτερεύσεις.....
Εμείς τους λέμε ότι εδώ κ 12 μήνες δεν χάθηκε τίποτα. Τι αντίθετο.
Στον συναδελφο Γραμματέα λέμε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Όταν παραλαβαμε τα ηνία στο Σωματείο ρώτησα τον Βασίλη για το κείμενο της τροπολογίας που είχε ετοιμάσει ο Χρυσοχοιδης και (δηθεν) πηγαινοερχοταν μεταξύ Βουλής κ Υπουργείου.
    Δεν μου δόθηκε πότε τίποτα. Ρωτοντας αργότερα κ στελέχη επίσης δεν βρέθηκε τίποτα.
    Πολύ απλά δεν υπήρχε τίποτα.
    Τώρα λοιπόν που πήγαμε να φτιάξουμε έστω κ τα ελάχιστα -επειδή ο Νόμος άλλαξε κ απαιτείται πλεον παρέμβαση - ο Βασίλης επέλεξε να το δώσει στην ΑΣΚΕ για να ενημερώσει δήθεν .
    Το ίδιο πρόσωπο που επί 3 χρόνια δεν ενημέρωσε πότε για τίποτα την Εξέλιξη -οδηγώντας στην αποχώρηση μας από το Προεδρείο τον Αύγουστο του 14- σήμερα θέλει δηθεν να ενημερώνει .....
    Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι μηχανοδηγοί...

    Γενιδούνιας Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή