Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Διακήρυξη - Υποψήφιοι Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις εκλογές του Σ.Σ. Λαρισαϊκός

Ανατροπή στο Σωματείο!
Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας βρεθήκαμε στο κέντρο μιας μοναδικής επίθεσης, γίναμε πειραματόζωα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και είμαστε σήμερα μια
νεοαποικία, με υποθηκευμένο το μέλλον μας και πουλημένο το παρόν μας. Οι σιδηροδρομικοί βρεθήκαμε στο κέντρο της επίθεσης, στην προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να απαξιώσουν το δημόσιο τομέα και ό,τι μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία σ΄αυτόν, να πυροδοτήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να μετατρέψουν το σιδηρόδρομο σε εύκολη λεία του κεφαλαίου, να αποσιωπήσουν τα σκάνδαλα τους και τις ρεμούλες. Στήνοντας τόσα χρόνια έναν στρεβλό δημόσιο τομέα, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας, δε διστάζουν τώρα να γκρεμίσουν το δικό τους οικοδόμημα αφού κρίνουν πως δεν τους χρειάζεται πια. 
Με την αντίπαλη τάξη και τους εκπροσώπους της, πλήρως συμπαραταγμένους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα άμεσα σχέδια τους, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ τους, την εξαφάνιση κάθε εργασιακού δικαιώματος και τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο δικό τους τσιφλίκι, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιπαρατάξουμε μόνο την ενότητα μας. Απέναντι στον ενωμένο αντίπαλο, πρέπει να προτάξουμε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο.

Στη λογική αυτή, το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, ένα μετωπικό σχήμα παρατάξεων και ανθρώπων με πολλές ματιές στα πράγματα αλλά κοινό αγωνιστικό προσανατολισμό, συμμετέχει με αυτή τη μορφή στις εκλογές των σωματείων. 

Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε καινούριοι, δεν είμαστε «μανωλιός» που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ένας ένας και όλοι μαζί, βρεθήκαμε στις καταλήψεις, στις απεργίες, αντίθετοι στους νόμους για τον ΟΣΕ, αντίθετοι στο ξεπούλημα. Σταθήκαμε απέναντι στις εφεδρείες και στις διαθεσιμότητες. Κοντραριστήκαμε με το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ήμασταν εκεί, στις πλατείες, στις μεγάλες εργατικές συγκεντρώσεις, στα επιστρατευμένα μηχανοστάσια, στα λιμάνια, κόντρα στα μνημόνια, μέσα στα δακρυγόνα, μέσα στις συνελεύσεις και παραμένουμε εκεί!

Οι αρχές μας φτιάχτηκαν εκεί! Δεν πάμε σε γραφεία, δεν θέλουμε να συνδιοικήσουμε, δεν κάνουμε ρουσφέτια, δεν θέλουμε μηχανισμούς. Πιστεύουμε στη:

1.- Διαμόρφωση κοινού πλαισίου αιτημάτων στο εργατικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι σήμερα γνωρίζουμε πως τα επιμέρους αιτήματα, δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη αν δεν είναι ενταγμένα σε μία λογική ρήξεων και συγκρούσεων με την κυρίαρχη πολιτική. Σε ένα πλαίσιο που θα ενώνει και δεν θα διασπά τεχνητά τους εργαζόμενους. Ένα πλαίσιο που θα διαμορφώνει και την επόμενη μέρα του αγώνα και, ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα, θα βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. 
Το πλαίσιο που βάζει στο εργατικό κίνημα το Δίκτυο Σιδηροδρομικών περιλαμβάνει θέματα όπως: η κατάργηση των μνημονίων, των συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, η κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων και η εθνικοποίηση όλου του δημόσιου τομέα και του δημόσιου πλούτου κ.ά.

Τα αιτήματα μας για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία της κοινωνίας, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνο μέσα σε ένα πλαίσιο ρήξης και σύγκρουσης έχουν πραγματικά μέλλον. 

2.- Αγώνας νέου τύπου, ανυποχώρητος, διαρκής, πολύμορφος. Οι αγώνες σήμερα δεν μπορούν να είναι μερικοί και αποσπασματικοί. Ο αγώνας πρέπει να αναδεικνύεται καθημερινά, μέσα από πολλές μορφές, παλιές και νέες, που κάθε φορά θα εξυπηρετούν το σκοπό μας με τον καλύτερο τρόπο. Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, συμβολικές καταλήψεις γραφείων διοικούντων, ανοιχτές συγκεντρώσεις, συναυλίες, εξορμήσεις στην κοινωνία, ακτιβισμοί, στάσεις εργασίας, πραγματικές απεργίες και συλλαλητήρια, είναι μερικές μόνο μορφές που το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν οργανώνει, προσκολλημένο στη λογική «μια απεργία το μήνα είναι αρκετή ώστε να μας λένε αγωνιστές και να μην είμαστε». 

3.- Άμεση δημοκρατία στο κίνημα. Το κίνημα των πλατειών, οι συνελεύσεις που έχουν στηθεί στις γειτονιές, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το λαϊκό αίτημα για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, κόντρα στη λογική της στείρας εκπροσώπησης και της ανάθεσης. Το εργατικό κίνημα, με τις στρεβλώσεις του, τα σωματεία σφραγίδες, τα πολυμελή διοικητικά συμβούλια που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα μέλη τους, είναι πεδίο δόξας λαμπρό για άμεση δημοκρατία στις αποφάσεις, μέσω συνελεύσεων των μελών του. Έτσι, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται στους χώρους δουλειάς και όχι σε κέντρα, που είναι μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες και κυρίως δημιουργούν εύκολα μηχανισμούς ελέγχου και χειραγώγησης. 

4.- Νέος συνδικαλισμός. Είναι κοινή και θλιβερή διαπίστωση ότι το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Στην εποχή της απόλυτης επίθεσης του κεφαλαίου, στάθηκε στην καλύτερη περίπτωση αμήχανο πίσω από τις εξελίξεις, ενώ τις περισσότερες φορές βρέθηκε στην πραγματικότητα απέναντι από τους εργαζόμενους αφού άλλοτε δεν στήριξε κινητοποιήσεις που ξεσπούσαν ή προτείνονταν από εμάς τους ίδιους και άλλοτε μας βομβάρδιζε με εξαγγελίες απεργιών που εκτόνωσαν αντί να γιγαντώσουν το κίνημα. Το Δίκτυο προτείνει:
Α. Αλλαγή της δομής του συνδικαλιστικού κινήματος στο σιδηρόδρομο. Να μπει ένα τέλος στα σωματεία που δεν εκπροσωπούν πια κανέναν, να ενοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε ένα ενιαίο συνδικάτο, να αποκτήσουν φωνή  μέσα από ένα μαζικό και δυναμικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Β. Νέα λογική στο κίνημα. Να μπει ένα τέρμα στις νοοτροπίες του βολέματος, της εξουσίας των συνδικαλιστών που συζητούν και «τα βρίσκουν» με τις Διοικήσεις, που σπέρνουν φήμες, που τηλεφωνούν ακόμα και σήμερα και τάζουν καλύτερη μεταχείριση σε «εργαζόμενους – ψήφους» βουλευτικών αλλά και συνδικαλιστικών εκλογών, που παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια πάνω στις αγωνίες μας για τις εφεδρείες, για τις απολύσεις, για τους μισθούς. 

Ήρθε η ώρα να μην χαριστούμε ξανά σε κείνους τους συνδικαλιστές – πρωτοπαλίκαρα κομματικών μηχανισμών που εγκλωβίζουν εργαζομένους με υποσχέσεις σαν μικροί μαυρογιαλούροι και στραγγαλίζουν τη μοναδική δύναμη που πραγματικά έχουμε, την ενότητα μας.

5.- Η σχέση μας με τη ΓΣΕΕ. Δυστυχώς, στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποκάλυψε το εργοδοτικό της πρόσωπο σε όλο του το μεγαλείο. Το πρόσωπο αυτό έχει ονοματεπώνυμο και είναι αυτό των παρατάξεων που διαχρονικά στήριζαν στην ουσία το σύστημα εξουσίας, που δήθεν πολεμούσαν. Οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου έχουμε αγωνιστεί για να υπάρξει Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Αλλά δεν στοιχιζόμαστε πίσω από κάθε ξεπουλημένη, εκτονωτική απόφαση της ΓΣΕΕ. Και παράλληλα, στήνουμε και στηρίζουμε τα δικά μας κέντρα συντονισμού, γνωρίζοντας ότι οι αγώνες μόνο αν είναι ενιαίοι και ενωτικοί, με κοινές διεκδικήσεις, μπορούν να γίνουν νικηφόροι. 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Στα τρία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, το συνδικαλιστικό κίνημα των σιδηροδρομικών κυριαρχημένο από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ-Σ και της ΔΑΚΕ παρέμενε απαθές βλέποντας τα τρένα να περνούν. Ακόμη και όταν παίρνονταν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η προπαγάνδα και ο εφησυχασμός που καλλιεργούσαν ουσιαστικά τις ακύρωνε.

Το μόνο πρόβλημα τους είναι, να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα μικροπροσωπικά τους συμφέροντα. Για αυτό και πηδάνε πρώτοι από το καράβι, γι αυτό φροντίζουν να μετατίθενται εγκαίρως σε πιο «ασφαλείς» θέσεις, γι αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να ξαναεκλέγονται σε όσο δυνατόν περισσότερες θέσεις ώστε να φαίνονται χρήσιμοι στα αφεντικά τους.

Στις εκλογές που έρχονται οι δυνάμεις της ΠΑΣΚ-Σ και της ΔΑΚΕ (όπως και να λέγονται) πρέπει να αποδοκιμαστούν. Οι σιδηροδρομικοί πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και να προχωρήσουν στη μεγάλη Ανατροπή.

Δικαιούμαστε μια ριζική, όμορφη, δικιά μας Ανατροπή. Δικαιούμαστε να παλέψουμε γι’ αυτό. Δικαιούμαστε να ανατρέψουμε καθετί σκοτεινό, μικρό, κατώτερο των περιστάσεων, να πάμε κόντρα στο κύμα της εξαθλίωσης. 

Παλεύουμε για να μείνουμε όρθιοι, για να κοιτάμε ψηλά. 

-Ενιαίος Δημόσιος ΟΣΕ για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

-Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 103711 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Τεχνίτης Μ.A.I
2 101766 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΕΥΡΙΠΊΔΗ, Τεχνίτης Μ.A.I
3 101882 ΒΟΝOΠΑΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣIMΩΝ, Τεχνίτης ΤΗΕ
4 106085 ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Τεχνική υποστήριξη
5 108533 ΓOΡΓΟΤΣΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του   ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ,Φύλακας
6 O11691 ΔΕΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Φύλακας Εγκ.
7 102109 ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Tεχνίτης THE
8 104508 ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Ομαδάρχης γραμμής
9 106165 ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Τεχνίτης ΤΗΕ
10 105248 ΚΟΣΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τεχνίτης γραμμής
11 103698 ΚΟΥΣΚΟΥΝΕΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ,Τεχνίτης Μ.A.I
12 108153 ΜΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Τεχνίτης ΜΑΪ
13 36364 ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Κλειδούχος
14 106567 ΠΑΠΑΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Τεχνίτης Γραμμής
15 106715 ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ,Τεχνίτης Γραμμής
16 103381 ΡΟΥΣΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Τεχνίτης Μηχ/σίων
17 104451 ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τεχνίτης Γραμμής
18 108198 ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Τεχνίτης ΤΗΕ
19 103426 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ , Τεχνίτης Μ.Α.Ι.
20 O51381 ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Τεχνίτης Μ.A.I
21 109350 ΣΤΡΙΛΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ,Κλειδούχος
22 103910 ΤΖΙΜΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Tεχνίτης  Γραμμής
23 103641 ΤΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος  Μ.A.I
24 104528 ΤΣΑΓΚΟΥΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ Τεχνίτης  Γραμμής
25 100225 ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
26 105300 ΦΥΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , Ομαδάρχης Γραμμής
27 58046 ΧΑΡΑΒΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Τεχνίτης Γραμμής
28 105401 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Τεχνίτης Μ.Α.Ι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου