Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Διακήρυξη Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Συνεργασίας Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι,
            Στις 16 – 19 2016 Μαΐου διεξάγονται οι εκλογές στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Λαρισαϊκός.  Δυστυχώς κι αυτές οι εκλογές διεξάγονται υπό καθεστώς οικονομικής κατοχής για τους εργαζόμενους, όπως άλλωστε και οι δύο
προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι χειρότερα αλλά και για τους σιδηροδρομικούς ακόμη περισσότερο. Είναι χειρότερα γιατί δυστυχώς η δήθεν αριστερή διακυβέρνηση εξανέμισε και το τελευταίο απόθεμα ελπίδας τουλάχιστον για όσους πίστεψαν τις εξαγγελίες της. Η υπόσχεση για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο έμεινε υπόσχεση και τώρα προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών. 
         Σ′ αυτό το πολιτικό σκηνικό οι σιδηροδρομικοί καλούνται να εκλέξουν εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν  στο σωματείο μας. Η παράταξη μας  δεν μπορεί να υποσχεθεί στους συναδέλφους ότι μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα. Μπορεί όμως να υποσχεθεί ότι θα συμπεριφερθεί με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων. Γιατί η παράταξή μας δημιουργήθηκε από τους συναδέλφους και εκφράζει τους συναδέλφους. Τίποτε λιγότερο και τίποτε πέρα απ αυτό. Εμείς το αποδείξαμε σε «καλούς» αλλά και «κακούς» καιρούς. Να θυμίσουμε πως όταν όλοι οι άλλοι «έστριβαν» πότε αριστερά και πότε δεξιά, η Αυτόνομη  Συνδικαλιστική Συνεργασία  Σιδηροδρομικών  ήταν εκεί κι έβαζε «πλάτη» μαζί με τους εργαζόμενους. Η παράταξη μας   είχε την  γενναιότητα να στηρίξει και να υπογράψει μια ΣΣΕ για τους σιδηροδρομικούς μόνη της. Τότε λοιδορήθηκε από ελάχιστους. Σήμερα όλοι επικαλούνται αυτή τη ΣΣΕ. Πάντα αναλαμβάναμε ευθύνες ακόμη κι αν δεν μας αναλογούσαν. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τους εργαζόμενους. Πάντα μπροστά και μαζί με τους συναδέλφους.
         Σε πείσμα πολλών μέσα και έξω από τον σιδηρόδρομο υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή της Κυβέρνησης όπως και κάθε Κυβέρνησης που επιμείνει στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου. Για εμάς ο Ενιαίος Δημόσιος Σιδηρόδρομος δεν αποτελεί μια ρητορεία αλλά μια αναγκαιότητα. Ο σιδηρόδρομος μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό της ανάπτυξης που όλοι την επικαλούνται αλλά δεν κάνουν τίποτε γι αυτό. Μπορούμε να πείσουμε ότι με στρατηγικές συμμαχίες ο σιδηρόδρομος μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Συνάδελφοι,
         Θα ζητήσουν την ψήφο σας οι «παραδοσιακές» παρατάξεις. Αυτές που κινούνται στη λογική του «εμείς δεν συμμετέχουμε» αλλά πρόθυμα ασκούν κριτική εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς. Θα τους εμπιστευτείς; Θα ζητήσουν την ψήφο σας αυτοί που αποτελούν δήθεν την εναλλακτική λύση υποκρύπτοντας την πολιτική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων. Θα τους εμπιστευτείς; Θα ζητήσουν την ψήφο σας οι κλαδιστές νεογιάπηδες του συνδικαλισμού. Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εντολοδόχοι. Αυτοί που «είδαν φως και μπήκαν» και τώρα συμπεριφέρονται ως στρατηγοί που ψάχνουν αφελείς για να δημιουργήσουν τον «στρατό» τους. Θα τους εμπιστευτείς; 
         Η Αυτόνομη  Συνδικαλιστική Συνεργασία  Σιδηροδρομικών  είναι βέβαιη ότι οι σιδηροδρομικοί με την ψήφο τους θα εμπιστευτούν για μια ακόμη φορά την παράταξη που ποτέ δεν κρύφτηκε. Την παράταξη που δεν κουβαλάει νερό για κανένα πολιτικό μύλο.   Την επόμενη των εκλογών εμείς   θα είμαστε  και πάλι εκεί που πρέπει για να παλέψουμε μαζί με όλα τα σιδηροδρομικά σωματεία για να μην υλοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση. Για την εξαίρεση των σιδηροδρομικών από το ενιαίο μισθολόγιο που τσουβαλιάζει εμπειρία και δεξιότητες. Για να υπογραφεί αξιοπρεπής ΣΣΕ.  


ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου