Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών στο ΚΕΚ


Τους πρωτοετείς μαθητευόμενους στην καινούργια τους σχολή, στο χώρο του σιδηρόδρομου, και τους δευτεροετείς στη συνέχιση και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους χαιρετίζει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.Τους καλεί από την αρχή να
συγκροτήσουν αγωνιστικές επιτροπές στη σχολή τους που θα αναδεικνύουν, θα παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους κόντρα στον στόχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπουργείου Μεταφορών να ιδιωτικοποιεί - ξεπουλά συνολικά το Σιδηρόδρομο στους ιδιώτες και ταυτόχρονα σταδιακά να μειώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γραμματείας Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς μαθητευόμενους στην καινούργια τους σχολή, στο χώρο του σιδηρόδρομου, και τους δευτεροετείς στη συνέχιση και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Όλοι σας ήρθατε εδώ για να μάθετε την ειδικότητα που επιλέξατε.

Φροντίστε να πάρετε από τη σχολή όση περισσότερη τεχνογνωσία μπορείτε. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι μόνο αυτό δεν φτάνει, ούτε για να εξασφαλίσετε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ούτε για να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε.

Από την πρώτη στιγμή σε αυτήν την πορεία που διαλέξατε θα συναντήσετε πολλά εμπόδια - δυσκολίες, τόσο στη σχολή και τη μαθητεία, όσο και στη ζωή σας. Κάθε μέρα, μετά την εξάωρη μαθητεία στο μηχανοστάσιο ή στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), θα συνεχίζετε με τα μαθήματά σας στη σχολή. Οι ώρες είναι πολλές, το πρόγραμμα φορτωμένο και η λεγόμενη μαθητεία γίνεται στην πράξη με όρους κανονικής εργασίας και το σύνολο των σπουδαστών υλοποιεί στην ουσία εργασία μόνιμου προσωπικού. Οι ελλείψεις στον εργαστηριακό εξοπλισμό, σε καθηγητές, αλλά και σε αναλώσιμα, για τα οποία η σχολή καλεί τους μαθητευόμενους να βάλουν το χέρι στην τσέπη με την απειλή της αποβολής, είναι πολλά και μειώνουν τη γνώση της τεχνικής κατάρτισης που έχετε επιλέξει.

Γνωρίζουμε ότι τα ψίχουλα των 16,70 ευρώ ημερομισθίου δεν εξασφαλίζουν ούτε την ανάγκη σας στη μετακίνηση στη δουλειά και τη σχολή, ένα κολατσιό κι έναν καφέ.

Σας καλούμε να μην πιστέψετε και ενσωματωθείτε στη λογική που αναπαράγεται ότι "αν κοιτάς μόνο τη δουλειά σου, δεν μιλάς πολύ και είσαι καλό παιδί, κάποιος θα σε βολέψει". Να έχετε στο μπροστινό μέρος του μυαλού σας ότι μόλις τελειώσετε εσείς τη σχολή και την πρακτική, θα ακολουθήσουν οι επόμενοι μαθητευόμενοι με τους ίδιους όρους που θα καλύψουν τις δικές σας θέσεις.

Το καθεστώς εργασιακών δικαιωμάτων και πληρωμής σήμερα, τόσο για εσάς που κάνετε την πρακτική σας, όσο και για τους υπόλοιπους νέους που εργάζονται με μπλοκάκι, θα είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η γενική εικόνα των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο.

Τίποτα από ό,τι έχει κατακτηθεί ως σήμερα δεν έχει χαριστεί στους εργαζόμενους, ούτε στα μηχανοστάσια και τα εργοστάσια της ΕΕΣΣΤΥ, αλλά ούτε και σε άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους. Τα απέσπασαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και την ενότητά τους πάνω στις διεκδικήσεις. Μαζί με την προσπάθεια καλής γνώσης του αντικειμένου, είναι εξίσου καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον σας η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών σας μαζί με τους συμμαθητές σας, με τους συναδέλφους σας και όλη την εργατική τάξη.

Ως ΠΑΜΕ στον Σιδηρόδρομο αναλαμβάνουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη νέα βάρδια των εργαζομένων και διεκδικούμε σύγχρονα δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων και κύρια των νέων είναι να μη μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και ο καθένας απομονωμένος στα προβλήματά του, αλλά συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Σας καλούμε από την αρχή να συγκροτήσετε αγωνιστικές επιτροπές στη σχολή σας που θα αναδεικνύουν, θα παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες σας κόντρα στον στόχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπουργείου Μεταφορών να ιδιωτικοποιεί - ξεπουλά συνολικά τον Σιδηρόδρομο στους ιδιώτες και ταυτόχρονα σταδιακά να μειώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών.

Να μην υποτιμάτε καμιά ανάγκη που έχετε σήμερα στη σχολή και τη ζωή σας ως νέοι άνθρωποι.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας για:

Δωρεάν σίτιση για όλους.
Μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής (κατάλληλα αποδυτήρια, τουαλέτες, διαμορφωμένοι χώροι για τις γυναίκες, απολύμανση κλπ.).
Αμοιβή για όλους τους μαθητές 751 ευρώ (μεικτά) με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πάσο για δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Δεύτερη στολή για όλους τους μαθητές με βάση τον τομέα που ανήκει, αλλά και ανάλογα την εποχή.
Εργαστήρια με τον απαραίτητο και επαρκή εξοπλισμό.
Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα.
Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες η διοίκηση, έτσι ώστε στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν κάνει ή όχι τη στρατιωτική τους θητεία, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά στον σιδηρόδρομο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου