Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Να μην χαθεί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η τεχνογνωσία των μαθητών του ΟΑΕΔ

Έληξε χτες άλλο ένα κομμάτι της μαθητείας στην τεχνική βάση, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και αρκετοί συνάδελφοι που τους τελευταίους μήνες εργάστηκαν με το προσωπικό

της τεχνικής βάσης αποχώρησαν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η θέση μας είναι ότι η τεχνογνωσία που αποκτούν οι μαθητές του ΟΑΕΔ στην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πρέπει να χαθεί, αντίθετα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο απο την εταιρεία. 
Τα συνδικάτα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - η Ομοσπονδία  Σιδηροδρομικών είναι σε κατάσταση εμφανούς διάλυσης- θα πρέπει στα αιτήματα τους να έχουν σε πρώτη θέση την επιστροφή των συναδέλφων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς κενές θέσεις υπάρχουν σε πολλούς κλάδους, μαζί με την επιστροφή των συναδέλφων μας που έληξαν οι συμβάσεις εργασίας τους.
Δεν ξεχνάμε και όσους έπαιξαν συνδικαλιστικό παιχνίδι σε βάρος των συμφερόντων των συναδέλφων μαθητών απο τον ΟΑΕΔ, τάζοντας τους τα πάντα προκειμένου να γραφτούν σε "νέο" Σωματείο και ενώ δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συνολικά πάνω απο 65 συνάδελφοι μαθητές ήταν όσοι εγγράφηκαν στο υπό σύσταση "νέο" Σωματείο, με την υπόσχεση ότι ΘΑ τους κρατήσουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές στην δουλεία και προκειμένου να φανεί ότι αυτό το "νέο" Σωματείο έχει πολλά μέλη.
Χτες ημέρα λήξης της μαθητείας ΚΑΝΕΙΣ δεν τους θυμήθηκε, ούτε μια ανακοίνωση απο αυτούς που τους έταζαν τα πάντα. 
Και καμία ανακοίνωση ΓΙΑΤΙ το "νέο" τάχα, στηρίζει τις πολιτικές που επιδοτούν την ανεργία και όχι τις θέσεις εργασίας μέσα στην υγειονομική πανδημία. 
 Τόσο κυβερνητικό συνδικαλισμό όσο ζούμε απο τον Ιούλιο του 2019 και μετά, δεν έχει ξαναζήσει το κίνημα στον σιδηρόδρομο και μάλιστα με τόσο αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Το στέκι της έλξης ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ούτε αυτούς που  είναι και οι συνδικαλιστικά υπεύθυνοι για το ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου