Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για ΔΑΚΕ και "παρακράτος" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η Ελληνική Οικονομία και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεί το εισόδημα τους να μειώνεται σημαντικά ή να βρίσκονται εν μια νυκτί στην ανεργία, εξαιτίας της πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης για την
επιδότηση της ανεργίας και όχι της εργασίας, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με την χτεσινή της ανακοίνωση ήρθε να υπενθυμίσει στον κόσμο της εργασίας την βαθιά προσήλωση της στις αντιδραστικές,συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Τι άλλο θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος όταν την ώρα που ψηφίζεται ένα Νομοσχέδιο που θίγει ασύμμετρα τόσο τις ελευθερίες όσο και τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας βλέπει την ΔΑΚΕ και τον επικεφαλή συνδικαλιστή της στην χώρα να αναφέρεται σε «παρακράτος» του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιωτική εταιρεία. Η μεθοδολογία που ακολουθείται από την ΔΑΚΕ, είναι γνωστή στον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Όποτε η δεξιά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην διακυβέρνηση της χώρας, ανακαλύπτει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, κατασκευάζει συνωμοσίες και προσπαθεί να στρέψει τον διάλογο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού.. 

Ποιος όμως μιλά για «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που αναδείχθηκε στα κορυφαία  συνδικαλιστικά αξιώματα της χώρας μέσω πλαστογραφίας για την οποία καταδικάστηκαν στελέχη της ΔΑΚΕ το 2013  από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε φυλάκιση (αρ 32583/2013 Πρωτοδικείο Αθηνών), ή ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ που ενώ έχει να εργαστεί πάνω από 15 συναπτά έτη παραδέχτηκε δημόσια ότι αποζημιώθηκε με προσαύξηση 100% για την κανονική άδεια που δεν έλαβε, ενώ είχε πλήρη απαλλαγή από την εργασία του και μάλιστα από το Δημόσιο τότε Ταμείο της πρώην ΕΕΣΣΤΥ. 
Τολμούν και μιλούν στην ΔΑΚΕ για «παρακράτος» του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιδιωτική εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών προήχθη στην θέση του τμηματάρχη στις προαγωγές του 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή,ενώ και το στέλεχος της ΔΑΚΕ –τυχαία με στενή σχέση με τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ- που κατήγγειλε χτες πιέσεις γύρω από την συνδικαλιστική του ελευθεριότητα από άλλο στέλεχος της εταιρείας,είχε επίσης προήχθη το 2016 σε τμηματάρχη ; Και μάλιστα έχοντας κριθεί ικανό για αυτήν από τον Διευθυντή που χτες κατήγγειλε
Είναι φυσικά αυτονόητο για εμάς ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να διαλευκάνει κάθε υπόθεση που αναφέρετε σε στέρηση συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης στους χώρους εργασίας της και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που θα πραγματοποιηθεί. 

Αναρωτιόμαστε όμως.

Από πότε άραγε τα Σωματεία ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας σε εταιρείες και δη ιδιωτικές όπως ισχυρίζεται ότι συμβαίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕη ΔΑΚΕ; Μήπως φωτογραφίζει με τον τρόπο αυτό την βαθιά πεποίθηση των στελεχών της, ότι το Κράτος είναι το λάφυρο μετά από κάθε εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και τώρα θέλουν να μεταφέρουν και αυτήν την λογική σε ιδιωτικές εταιρείες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Οικονομία; 
Έχει μήπως σχέση η στάση της ΔΑΚΕ με όσα ακούγονται –και δεν θέλουμε να πιστέψουμε- για πιέσεις  συγκεκριμένων παραγόντων προκειμένου οι επικείμενες προσλήψεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συγκεκριμένο κλάδο, να έχουν «μπλέ» πρόσημο και να ανακτήσει έτσι αυτή τον έλεγχο σε Σωματεία που αποδοκιμάζεται συνεχώς ως παράταξη από το 2013 και μέχρι σήμερα; 
Αυτό είναι το νέο ήθος που προβάλει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ; 
Ή μήπως η  χτεσινή αναφορά της ΔΑΚΕ έχει να κάνει τελικά με την εσωτερική σύγκρουση στο Κυβερνών κόμμα γύρω από τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο;  
Μόλις λίγες μέρες πριν θυμίζουμε ότι Σωματείο που ελέγχει η ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο καλούσε τον σημερινό Υπουργό κ. Καραμανλή να παραδώσει τα κλειδιά του Υπουργείου του στον Πρωθυπουργό!
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με πραγματική ανησυχία την εξελισσόμενη προσπάθεια   παλινόρθωσης του  μπλέ κομματικού κράτους στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταστραφεί το έργο που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια και μέχρι το 2019, έργο που μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην Ελληνική Οικονομία. 
Είναι αδιανόητο δε, οι 100 και πλέον έμμεσες απολύσεις στην πρώην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εν μέσω της πανδημίας να χρεώνονται έστω και ως υπονοούμενο στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που επιδοτεί την ανεργία και όχι τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις είτε με το μοντέλο της εκ περιτροπής εργασίας, είτε με την αναστολή συμβάσεων εργασίας, ενώ το Υπουργείο Εργασίας αρνείται σχεδόν πεισματικά να στηρίξει καταγγελίες δεκάδων Σωματείων και συνδικαλιστικών Οργανώσεων για επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 
Και την ώρα που σε μια ιδιωτική εταιρεία ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, η ΔΑΚΕ επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις τορπιλίσει!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών γνωρίζοντας πολύ καλά την αλήθεια για τις αξιώσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, οφείλει να δώσει τέλος σε προσωπικές φιλοδοξίες που θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική του σιδηροδρόμου. 
Εμείς, η Ο.Μ.  του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Καραμανλή, τονίζοντας του ότι δεν θα θέλαμε να δούμε άλλον ένα Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρεται σε Παρακράτος στον σιδηρόδρομο, όπως έκανε ο προκάτοχος του το 2008 κύριος Χατζηδάκης, όταν και απηυδισμένος από την διαφθορά που επικρατούσε από το Ορμένιο μέχρι την Καλαμάτα, αναφέρθηκε δημόσια στα περίφημα «μαύρα βαγόνια» του ΟΣΕ.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών 

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ 7/19 ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ 21 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ 21 ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΑ. ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 30/6 ΠΟΥ ΕΛΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΦΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΗΣΑΝ 3 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή