Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Αδιαφανείς προσλήψεις στον ΟΣΕ καταγγέλει η Π.Ο.Σ.

Επιστολή της Π.Ο.Σ. στην Διοίκηση του ΟΣΕ και την Διευθύντρια Προσωπικού. 
 Κύριε Πρόεδρε, Κυρία Διευθύντρια,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από την ανάληψη των καθηκόντων σας – ως νέα Διοίκηση – εδώ και δυόμιση χρόνια, επανειλημμένως έχει ζητήσει να γίνουν

άμεσες ενέργειες για προσλήψεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα πέραν της εφαρμογής του Νόμου για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εργαζομένων για την κάλυψη των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, ουδέν νεότερο υφίσταται.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να «απαλύνετε» το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, προσλαμβάνετε εργαζομένους για κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με τη μέθοδο της παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) χωρίς την τήρηση καμίας διαφάνειας στην επιλογή τους, χωρίς κριτήρια και χωρίς καμία προκήρυξη θέσεων.

Κατόπιν τούτων, ζητάμε να σταματήσετε κάθε περαιτέρω ενέργεια για πρόσληψη με τη μέθοδο της παροχής υπηρεσιών, καθότι εξ όσων γνωρίζουμε ήδη έχετε προσλάβει 30-40 εργαζόμενους. Να προχωρήσετε σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού καθώς επίσης να μας γνωστοποιήσετε επακριβώς πόσοι εξ αυτών που και με ποια ειδικότητα υπηρετούν σήμερα και με ποια διαδικασία προσλήφθηκαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου