Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η Amtrak ανέστειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της κατά του κορωνοϊού

 Η αμερικανική Amtrak δήλωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους εργαζομένους της, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε τακτικές εργαστηριακές εξετάσεις.


Σύμφωνα με memo, που εξασφάλισε το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Amtrak, Bill Flynn, ανέφερε ότι η σιδηροδρομική εταιρεία θα επιτρέψει στους υπαλλήλους που δεν είχαν εμβολιαστεί να υποβληθούν σε εξετάσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Επί του παρόντος, λιγότεροι από 500 ενεργοί υπάλληλοι της Amtrak δεν συμμορφώνονται με την απόφαση της εταιρείας για καθολικό εμβολιασμό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είχε αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, η οποία αναγκάστηκε να ενημερώσει το Κογκρέσο λέγοντας ότι «προληπτικά θα χρειαστεί να μειώσει προσωρινά» ορισμένες συχνότητες τρένων στο δίκτυό της.

Σύμφωνα με τον Flynn, το 95,7% των 17.000 εργαζομένων της Amtrak είναι είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν πρόθεση εμβολιασμού -και συμπεριλαμβανομένων αυτών που έλαβαν μια δόση εμβολίου κατά του Covid- το 97,3% των εργαζομένων δείχνει να συμμορφώνεται.

Αναφορικά με την απόφαση μη υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, η Amtrak επικαλέστηκε απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέστειλε την εκτέλεση Διατάγματος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ομοσπονδιακών εργολάβων ως τον Ιανουάριο του 2022.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου