Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μετά τις εκλογές θα επανεξετάσουμε τις μετατάξεις.(ΗΣΑΠ)

*Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την υποχρεωτική μετάταξη των 45 μηχανοδηγών.Διαβάστε για να καταλάβετε....
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημήτρη Στρατούλη υποψήφιου βουλευτή Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής με το σωματείο του ΗΣΑΠ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων του ΗΣΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης ανέφερε ότι οι μετατάξεις περίπου 180 εργαζομένων του ΗΣΑΠ έγιναν...


...με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο, γιατί αφενός παραβιάστηκε η σειρά και αφετέρου έγιναν υποχρεωτικά παρά τις προβλέψεις του σχετικού νόμου.

Επίσης ανέφερε ότι οι αποσπάσεις αυτές είναι και αντιπαραγωγικές και ζημιογόνες, γιατί διώχτηκαν από τον ΗΣΑΠ εργαζόμενοι με εκπαίδευση, πολυειδίκευση και τεχνογνωσία για έργο μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς για να γίνουν απλοί φύλακες σε Μουσεία και στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ τα μέσα αυτά στερούνται του αναγκαίου προσωπικού, με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί εισιτηριοδιαφυγή, να τίθενται ζητήματα ασφαλείας των επιβατών και οι αυξημένες ανάγκες να καλύπτονται με υπερωρίες.

Ότι επίσης λόγω της μετάταξης τους μειώθηκαν και οι μισθοί τους κατά 70% με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν προς τα κάτω και οι συντάξεις τους.

Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι η θέση του σωματείου είναι να ανακληθούν αυτές οι αποσπάσεις και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ΗΣΑΠ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε το σωματείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμφωνεί για τα σοβαρά εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και ότι θα πάρει μετά τις εκλογές συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επανεξεταστούν οι αποφάσεις των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου