Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η τριχοτομημένη Ιταλία πανικοβάλει την Ευρώπη των υπεύθυνων πολιτικών !

*Μην ξεχνάμε κ τους υπεύθυνους συνδικαλιστές !
Οι Ιταλοί αρνούνται να πιουν το  «φάρμακο» της λιτότητας που έχει επιβάλει το Βερολίνο και το έδειξαν στις κάλπες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα τόσο στην  Μέρκελ όσο και τις Βρυξέλλες, ενώ ταυτόχρονα έκρουσαν «καμπανάκι» στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας τους.
Η δυσφορία για το παλιό πολιτικό σύστημα οδήγησε σε τριχοτόμηση των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές, σε κυβερνητικό αδιέξοδο, στην ισχυρότατη πιθανότητα νέας προσφυγής στις κάλπες, καθώς και σε νέο κύκλο συζητήσεων για το μέλλον της ευρωζώνης.

Η κεντροαριστερά κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, όχι όμως και στην Άνω Βουλή που της ήταν απαραίτητη προκειμένου να σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Ο ηγέτης της Πιερλουίτζι Μπερσάνι ανακοίνωσε τη νίκη του, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είναι προφανές ότι η Ιταλία βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση. 

Η κεντροαριστερά συγκέντρωσε το 29,54% των ψήφων για την Κάτω Βουλή έναντι του 29,14% της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 25,54% του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο και 10,54% του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. 

Στη Γερουσία η κεντροαριστερά έλαβε 31,6%, η κεντροδεξιά 30,67%, το κίνημα Πέντε Αστέρων 23,79% κι ο κ. Μόντι 9,13%. 

Η κατανομή των εδρών στη Γερουσία έχει ως εξής: 123 έδρες στην κεντροαριστερή συμμαχία, 118 στην κεντροδεξιά, 53 στο κίνημα Πέντε Αστέρων και 19 έδρες στη συμμαχία Μόντι. Σημειώνεται πως η αναγκαία πλειοψηφία για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι 158 έδρες.

Επί της ουσίας, όμως οι ψηφοφόροι είπαν όχι στους τεχνοκράτες, που εφαρμόζουν θεραπείες «σοκ» στις οικονομίες, ακολουθώντας τις «συμβουλές» του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου