Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση απο Δίκτυο για την ΣΣΕ

Ενδιαφέρουσες απόψεις για το πλαίσιο αιτημάτων , την εφάπαξ αποζημίωση , το μεγάλο θέμα με τις γυναίκες (άδειες μητρότητας κτλπ)
Tο Δίκτυο Σιδηροδρομικών χαιρετίζει την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ για το 2013.Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων αποτελούν θεμελιώδες και κατοχυρωμένο Συνταγματικά Δικαίωμα, δικαίωμα που προσπαθεί λυσσαλέα να παραβιάσει η ακροδεξιά τρικομματική (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να επιβάλει μισθούς πείνας .
 Η διαπραγμάτευση όμως
γίνεται σε θολά νερά, αφού (παρά τις προσπάθειες μας) μέχρι και σήμερα δεν έχει καθοριστεί από την ΠΟΣ το πλαίσιο των αιτημάτων, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η βάση συζήτησης είναι (και εμείς πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να είναι ) η προηγούμενη ΣΣΕ. Η θέση του Δικτύου Σιδηροδρομικών σε ότι αφορά τις ΣΣΕ είναι διαχρονική και ξεκάθαρη. 

 Η ΣΣΕ πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων. Τόσο των νέων που τώρα ξεκινούν το χτίσιμο της ζωής και της καριέρας τους και θα πρέπει να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς για να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους όσο και των παλαιών που βρίσκονται ένα βήμα πριν την συνταξιοδότηση και δεν μπορούν να υποστούν νέες μειώσεις στις τσεκουρεμένες συντάξεις. 

 Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η ληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης στην εφάπαξ αποζημίωση των σιδηροδρομικών με τον νέο τρόπο υπολογισμού δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα την ώρα που όλοι παραδέχονται ότι το Ταμείο μας, έδινε αποδεδειγμένα χαμηλότερες αποζημιώσεις με βάση τις εισφορές που πληρώνουμε εδώ κ χρόνια

 Η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ του 2013 (και κακώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα) μπορεί και πρέπει να αποκτήσει νόημα μέσα από τις συνελεύσεις των εργαζομένων που θα καθορίσουν το πλαίσιο διεκδίκησης. 

 Η πρόταση που καταθέτουμε στους σιδηροδρομικούς είναι η εξής: 

 1. Διατήρηση των τακτικών αποδοχών (με συμβολική αύξηση 1 Ε) όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την προηγούμενη ΣΣΕ του 2011 και πριν την προσαρμογή του Ν.4024 που επέφερε μεγάλες μειώσεις στην πλειοψηφία των σιδηροδρομικών. Θυμίζουμε την περσινή παρωδία της ΠΟΣ με την δήθεν προσπάθεια για εξαίρεση από αυτές τις μειώσεις. 

 2.- Διατήρηση της εργατικής Νομοθεσίας στον τρόπο υπολογισμού των Δευτερευουσών και επαναφορά των Δώρων, αλλά και επαναφορά των αποζημιώσεων που αδικαιολόγητα καταργήθηκαν με την προηγούμενη ΣΣΕ, (παιδικοί σταθμοί κλπ). 

 Παράλληλα πρέπει να επεξεργαστούμε θεσμικά ζητήματα που έχουν σχέση με τη γυναίκα (άδεια και αποζημιώσεις μητρότητας), την υγεία και την υπηρεσιακή εξέλιξη του προσωπικού. 


 Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ 
 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου