Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση πρόκληση του Γ. Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) μετά την συνάντησή με K. Μητσοτάκη

Χαμόγελο Τζοκοντα ο Γιαννάκης ....
Προκλητικά αμετανόητος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλωσόρισε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΓΣΕΕ φορώντας το καλό του κουστούμι, ξεχνώντας τα όσα έχουν υποστεί εκατομμύρια εργαζομένων από τις μνημόνιακες Κυβερνήσεις. Διαβάστε και κρίνετε :
Καλωσορίσαμε στα γραφεία μας, τον αρχηγό
της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με την ευκαιρία αυτή τον συγχαρήκαμε και του ευχηθήκαμε δύναμη μετά την εκλογή του σ΄αυτό το αξίωμα.
Συζητήσαμε για το επίμαχο ζήτημα της περιόδου ,το ασφαλιστικό. Είπαμε τις απόψεις μας, ότι αυτό που φέρνει η Κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία .Δε μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και ζητούμε να την προωθήσει αυτή τη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκαν τη ΓΣΕΕ .Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες .
Να προωθήσει αυτή τη θέση ,να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό.  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Με λίγα λόγια

 ....η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ που ψήφισε το 3ο μνημόνιο (κ στήριξε το Ναι στο δημοψήφισμα) να αγωνιστεί στην Βουλή  για να μην εφαρμοστεί. ...
Ακόμα χειρότερα "καλωσόρισε" έναν από τους πλέον νεοφιλελεύθερους πολιτικούς που πρωτοστάτησε στις απολύσεις στο Δημόσιο, στην περικοπή του 13ου  κ 14ου μισθού και πόσων ακόμα. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάνεις πλέον  δεν εμπιστεύεται αυτήν την ΓΣΕΕ , καθόλου τυχαίο που έχει απαξιωθεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων. ... 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά όλοι οι βαθείς ΠΑΣΟΚοι, από τόσο δα μικρά ΠΑΣΟΚάκια, ονειρεύονταν ότι κάποτε θα γίνονταν ΝεοΔημοκράτες. Τότε δεν τους δέχονταν γιατί ήταν μπατίρηδες και μπασκλασαρίες, μετά από χρόνια εξουσίας και αύξησης εισοδήματος από τη σκληρή δουλειά τους, απέκτησαν και τα εισοδηματικά κριτήρια να ανήκουν στο νεοφιλελεύθερο χώρο. Γεια σου ρε Προεδράρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή