Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η αποτίμηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ και η απελευθέρωση της αγοράς


Δυο ήταν τα μεγάλα ζητήματα που έθεσαν κοινοτικοί αξιωματούχοι στο υπουργείο Μεταφορών και τις σιδηροδρομικές εταιρείες, σε πρόσφατη επίσκεψή τους:
Αποτίμηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, το οποίο έχει περάσει πλέον στο δημόσιο, υπό τη διαχείριση της ΓΑΙΑΟΣΕ και στις ενέργειες για την περαιτέρω απελευθέρωση της σιδηροδρομικής αγοράς.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την Αθήνα ο αρμόδιος της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις Γκερτ-Παν Κούπμαν, ο οποίος άσκησε πιέσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα κρατικών ενισχύσεων προς τις ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και των ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος ενημερώθηκε για τη πρόοδο των διαγωνισμών του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και της διαδικασίας αποτίμησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν κι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Η αποτίμηση του τροχαίου υλικού θα σταλεί στην Κομισιόν, από την ΓΑΙΑΟΣΕ, έως το τέλος Ιουνίου.

-Για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς, γνωστοποιήθηκε η χορήγηση άδειας εμπορευματικών δρομολογίων, από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, στη Rail Cargo Logistics-Goldair.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου