Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συμβιβασμός 200εκ όταν μόνο για την σύμβαση 994/2005 δόθηκαν 160 εκ Ευρώ

Sorry που τα γράφουμε σε blogs αλλά δεν καλούν μηχανοδηγούς 
σε talk shows!
Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερα ακούγονται και γράφονται για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα συναφθεί  μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens και θα αφορά την επιστροφή στο Δημόσιο 200 εκατομμυρίων Ευρώ.
Μόνο η σύμβαση 994/2005 στην οποία αναφέρεται και ο κ.Νικολόπουλος κόστισε 160 εκ , ενώ ο ΟΣΕ ήταν από τους μεγαλύτερους πελάτες της εν λόγω εταιρείας διαχρονικά,  ανεξαρτήτως αποχρώσεως κυβερνήσεων.
Μήπως θα έπρεπε και το συνδικαλιστικό κίνημα επιτέλους να καταγράψει τις ζημιές που έχει υποστεί ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος από αυτές τις συμβάσεις και να αξιώσει την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΣΕ ή τέλος πάντων την διαγραφή των χρεών ;(ανεξάρτητα από τον 3891 που διαγράφει τα χρέη , χαρίζοντας την ακίνητη περιουσία του Οργανισμού στο Δημόσιο ).
Επιτέλους γιατί δεν συστήνεται ανεξάρτητη επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους του ΟΣΕ , με την συμμετοχή εργαζομένων για να ελέγξουμε πραγματικά που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά και να αξιώσουμε την διαγραφή των χρεών εφόσον κριθούν παράνομα και επαχθή ;
Μήπως και το Δημόσιο στον συμβιβασμό με την Siemens αυτό δεν παραδέχεται ; 
Ότι δηλάδή δημιουργήθηκαν υπέρογκα και επαχθή χρέη απο συμβάσεις και αξιώνει αποζημίωση 200 εκατομμυρίων ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου