Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνέλευση στην Αλεξανδρούπολη - Ψηφοφορία

7 μηχανοδηγοί από τους 8 έδωσαν το παρόν δείγμα του ενδιαφέροντος που έχουν όλοι οι συνάδελφοι για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Στην συνέλευση τέθηκαν 2 προτάσεις για ψηφοφορία


Η πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης έλαβε 3 ψήφους κ αναφέρει :
Εξώδικο της ΠΕΠΕ με κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις  στα εμπορικά (με ενεργοποίηση του απεργιακου ταμειου) με αιτήματα προσλήψεις κ υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.( με όλα τα αιτήματα που έχει βάλει ο κλάδος στο τραπέζι )

Η κοινή πρόταση των Νέα Έλξη - Δημ. Συμπαράταξη έλαβε 1 ψήφο και ανέφερε ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης κ υπογραφή ΣΣΕ με τα θέματα που έχει θέσει ο κλάδος , διασφάλιση προσωπικού κ προσλήψεις.
Κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές που θα αποφασίζει το ΔΣ.

1 συνάδελφος ψήφισε λευκό.


Η συνέλευση διήρκησε  3 ώρες  κ συζητήθηκαν  διεξοδικά πολλά θέματα.
Το στέκι δεν θα μπει στην διαδικασία να αναλύει τα όσα λέγονται καθώς όλες οι τοποθετήσεις παρουσιαζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και δεν θέλουμε να δημιουργηθεί σύγχυση κ παρεξηγήσεις ) και οι μηχανοδηγοί παρακολούθησαν επίσης με  ενδιαφέρον τη  κουβέντα.
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται αύριο στην Δράμα στις 11 το πρωί και στη  Θεσσαλονίκη το απόγευμα με στάση εργασίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου