Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών στα εμπορικά τρένα

Ξεκινάνε απο αύριο το πρωί οι κινητοποιήσεις που αποφάσισαν στα εμπορικά τρένα μέσα απο τις αποφάσεις των έκτακτων γενικών συνελεύσεων οι μηχανοδηγοί με αιτήματα τις προσλήψεις και την ουσιαστική κουβέντα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
ΌΛΟΙ πρέπει να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τον αγώνα που ξεκινά 
και που θα πρέπει να οδηγήσει στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του κλάδου.

Η αρχή που έγινε με την ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ των 74 προσλήψεων μηχανοδηγών (για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας) θα πρέπει να έχει και συνέχεια.
Στην συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου με την πολιτική ηγεσία που θα γίνει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και για  τα υπόλοιπα  θέματα που μας αφορούν (και το τρέξιμο των προσλήψεων).
Οι μηχανοδηγοί με την μαζική τους παρουσία στις συνελεύσεις αυτό ζητήσαν.
Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες για την τακτική που ακολουθείται (και αν θα έπρεπε δηλαδή να δοθεί αναστολή τις 2 πρώτες μέρες σε ένδειξη καλής θέλησης μετά την ψήφιση των προσλήψεων), ωστόσο η πρόταση για τις κινητοποιήσεις ξεκίνησε απο την βάση και τις 30 υπογραφές για τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις. 
30 υπογραφές που ζήτησαν  να πάνε  τα πράγματα ΕΜΠΡΟΣ.
Ήδη μαθαίνουμε ότι και η ΠΟΣ ετοιμάζεται να μπεί στον χορό των κινητοποιήσεων (επιτέλους)αλλά και ότι όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν ...χτες!
Μάλιστα ίσως μέσα στις επόμενες μέρες δούμε και τους υπόλοιπους μεταταχθέντες μηχανοδηγούς να επιστρέφουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ! (3-4 συνάδελφοι).
Απο αύριο συμμετέχουμε ΟΛΟΙ δυναμικά σε αυτές και στέλνουμε το μήνυμα  της ενότητας του κλάδου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Οι μηχανοδηγοί και ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου