Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την απεργία της 3ης Δεκεμβρίου

 Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην απεργία- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει ότι άφησαν στη μέση οι
προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση, προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα. 
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες θα φέρει νέα φοροκαταιγίδα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. 
Ξηλώνουν και διαλύουν ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα και αφορά όλους. 
Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε και να ανεχτούμε αυτά που μας επιβάλλουν: την ανεργία, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη φτώχια, την άθλια ζωή, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας. 
Δεν πρέπει να ανεχτούμε τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός γιατί οδηγεί σε μειωμένες απαιτήσεις και αποθαρρύνει την οργάνωση και τον αγώνα. Δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και βοηθά στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.  
Με την παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις ιδιωτικοποιήσεις,  οι εργαζόμενοι θα δεχθούν νέες απολύσεις, ένταση της εκμετάλλευσης, περαιτέρω κατάργηση σε ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει αλλά  και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν το μάρμαρο με αύξηση τιμών στο ρεύμα, εισιτήρια, νερό, υγεία, παιδεία κ.ά.

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χάρισε κανένας, είναι δικά μας.

Στις 3 Δεκέμβρη ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους. 

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε: 
καμία ιδιωτικοποίηση στο Σιδηρόδρομο.
Αποκλειστικά κρατικό ενιαίο Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και ν α συμβάλλει στην ανάπτυξη προς όφελος του λαού. 
Προσλήψεις εργαζόμενων με σταθερή και μόνιμη δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
Μειώσεις εισιτηρίων, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητών κ.λ.π. 
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. 
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων. 
Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικό δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας – παιδείας. 
Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων που κουρεύτηκαν (PSI).


Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη

(Στην Αθήνα 10.00΄ στην ΟΜΟΝΟΙΑ)



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου