Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο Κώστας Γενιδούνιας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών

Επιστολή του Προέδρου του Σωματείου μας που απαντά σε όλα.
Συναδέλφισες- συνάδελφοι,
τόνοι λάσπης χύθηκαν χτες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάρτιση τροπολογίας που θα μπορούσε να λύσει το θέμα που εκκρεμεί απο το 2014 για 
την χορήγηση του επιδόματος ευθύνης στο προσωπικό έλξης.Θέμα που θα μπορούσε να έχει λυθεί με την ΣΣΕ του 2014,αλλά τότε δεν ήθελε ούτε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ούτε η ΠΟΣ,ενώ  η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ (7-4) προτίμησε να ψηφίσει εκείνη την ΣΣΕ παρότι γνώριζε ότι το θέμα θα πήγαινε στις καλένδες(όπως και έγινε).

Η κύρια επιχειρηματολογία της σφόδρας κριτικής που εξαπέλυσαν εναντίον τόσο εμού όσο και της +ΣυνΕξέλιξης -μανιασμένα είναι η αλήθεια- ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών αφορούσε το ότι οι παρατάξεις στο ΔΣ του Σωματείου μας δεν γνώριζαν το θέμαv , ενώ επίσης η ΔΑΚΕ Έλξης με κατηγόρησε  ότι κάνοντας προσωπικές ενέργειες ακύρωσα την διαπραγματευτική ομάδα της Ομοσπονδίας!
Σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ομοσπονδίας -και Πρόεδρος της- έδωσε στην δημοσιότητα την απάντηση για το επίδομα ευθύνης σε ομάδες - τομεάρχες στον ΟΣΕ που ήταν αρνητική.
Την απάντηση αυτή την γνώριζαν ΟΛΟΙ εδώ και 2 μήνες. 
Για αυτό και όφειλα , όπως είχα ενημερώσει το ΔΣ και έχει καταγραφεί ΚΑΙ στα πρακτικά να ξεκινήσω τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα γιατί εμείς θέλουμε να λύσουμε το θέμα.
Σημειώνω ότι και  άλλα Σωματεία πράττουν το ίδιο,αφού η ανυπαρξία της Ομοσπονδίας είναι ιστορικά μοναδική αλλά και συνάμα αξιοπερίεργη.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας φροντίζει να καλεί την Νομική Σύμβουλο σε κάθε συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ, αλλά δεν φρόντισε -αλήθεια ποιος μπορεί να το πιστέψει αυτό- να βρεί και να δώσει την απάντηση για τον ΟΣΕ , απάντηση που δημοσιεύτηκε σε παραταξιακό blog στις 10 Απριλίου. Ακόμα χειρότερα δεν φρόντισε -ως οφείλει- να βρεί λύση και 4 μέρες πριν την συνάντηση για την Σύμβαση επιχειρεί -ξεδιάντροπα- να την τορπιλίσει για να επιβιώσει ο ίδιος και η παράταξη του στις εκλογές του ΣΣΒΕ και του Λαρισαϊκού.
Δεν τον ενδιαφέρουν οι συνάδελφοι,τον ενδιαφέρει η καρέκλα του.
Την λογική αυτή στηρίζει και η ΠΑΣΚ Έλξης (Συρόπουλος - Θεοδωρόπουλος) και αυτό αποδείχτηκε στην διαβούλευση για το τελευταίο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όχι όμως και οι μηχανοδηγοί που ψήφισαν την ΠΑΣΚ Έλξης και παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια την νεοφιλελεύθερη στροφή της , στροφή που την έχει καταστήσει στην ουσία , ουρά της ΔΑΚΕ Έλξης.
Το κείμενο της τροπολογίας  λοιπόν,βγήκε την ώρα που έπρεπε (4 μέρες πριν την συνάντηση για την ΣΣΕ) και ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών όρμηξαν να κάνουν ...αντιπολίτευση επειδή το επίδομα... άλλαξε όνομα(δεν ισχύει απόλυτα αυτό), δημοσιεύοντας τα πάντα , πράξη που κάθε λογικός άνθρωπος ερμηνεύει ως υπονομευτική αφού αυτά είναι απόλυτα λεπτά ζητήματα.
Σημειώνω ότι το 2014 αν και είχα στην κατοχή μου την τροπολογία για την επιστροφή των μεταταχθέντων (όχι πάντως απο την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ που τότε δεν μας έλεγε τίποτα,αλλά απο συνάδελφο κ φίλο στον ΟΣΕ που έτρεχε για το θέμα) δεν την δημοσίευσα  μέχρι αυτή να ψηφιστεί. Για να προστατέψω την διαδικασία.
Το 2015 και απο την ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία, φρόντισα με την +ΣυνΕξέλιξη να υλοποιηθεί η διάταξη και χωρίς πολλές φανφάρες απο τον Ιούνιο και μετά 3 συνάδελφοι απο τους 5 που εκδήλωσαν πρόθεση  έχουν επιστρέψει,ο ένας μάλιστα ήταν και υποχρεωτικά μεταταχθής και άρα διωκόμενος.
Όπως και σήμερα προσπαθούμε να υπάρξει μέριμνα για την πλήρη ένταξη των συναδέλφων.
Είναι προφανές όμως ότι  κάποιοι θα  εξυπηρετούνταν στην τροπολογία που φτιάχνουμε μεθοδικά και οργανωμένα (αφού δεν βρήκαμε τίποτα για το θέμα απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης).
Θα τους βόλευε το επίδομα να λέγετε  θέσης- ευθύνης (ιδιαίτερα στην ΠΟΣ αλλά κ τις Διοικήσεις) να βρούν ως δικαιολογία την απάντηση για τον ΟΣΕ και έτσι να το κάψουν.
Οι ενέργειες μας είναι απόλυτα διαφανείς και γνωρίζουν ΟΛΟΙ όσοι μετέχουν στο ΔΣ του Σωματείου.
Σωματείου που παραμένει το μοναδικό που έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στον σιδηρόδρομο,βστην οποία υπήρξε θετική ανταπόκριση για το ζήτημα.
Όσον αφορά την συμφωνία για τις διανυκτερεύσεις, που θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ του Σωματείου, αυτή θα γίνει εφόσον συμφωνούν και οι συνάδελφοι σε Πάτρα κ Δράμα,τους οποίους αφορά το θέμα.
 Ήδη το κείμενο έχει αποσταλεί απο εμένα προσωπικά στους τοπικούς αντιπροσώπους για να το μελετήσουν και θα γίνει ότι επιθυμούν οι συνάδελφοι  αφού συζητήσουμε μαζί τους. Όταν δίνεται ένα κείμενο,αυτό γίνεται για να μελετηθεί.
Η προσπάθεια μας αφορά την θεσμική  επίλυση του ζητήματος που αν επιτευχθεί (δύσκολα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα  δεχτεί κάτι τέτοιο) θα δώσει ουσιαστική διέξοδο στα προβλήματα που δημιουργεί ο Κανονισμός Εργασίας (Βορίδης -2012) για το θέμα αλλά και όχι μόνο για  αυτό
Είμαι βέβαιος πως αν στο προτεινόμενο κείμενο δεν υπήρχε ο επίμαχος όρος ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών θα κατηγορούσαν ότι πάμε να παρακάμψουμε την Ομοσπονδία,υπογράφοντας σαν Σωματείο.
Δεν θέλουν να γίνει κανένα βήμα εμπρός παρά να αναπαράγουμε την συνηθισμένη μιζέρια που έχει καταστήσει ουραγό τον κλάδο μας.
Και φαίνεται -εδώ και 12 μήνες- ότι θέλουν να καταστήσουν την ΠΕΠΕ,σωματείο σφραγίδα,επειδή πλέον  δεν την ελέγχουν.

Και εδώ όμως η υποκρισία περισσεύει και στις συνελεύσεις θα γίνω συγκεκριμένος.
Ωστόσο για αυτό το θέμα είχε γίνει αναλυτική κουβέντα και ενημέρωση στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Σωματείου και υπάρχουν καταγεγραμμένα πρακτικά.
Απορώ λοιπόν πως ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ δήλωσαν έκπληξη !
Εντάξει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών δεν παρουσιάζετε στα τελευταία 2 ΔΣ -αν και καλείται- αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον διάλογο για την χυδαία  καταγγελία που έκανε για τα οικονομικά του ΤΑΠΕΛ, οι υπόλοιποι 10 όμως γνώριζαν.
Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι Συνελεύσεις και εκεί θα ειπωθούν όλα.
Ξεκινώντας απο τα οικονομικά του Σωματείου μας,που ακόμα η εξελεγκτική επιτροπή δεν έχει εγκρίνει την προηγούμενη οικονομική χρήση και για αυτό εκκρεμεί ο οικονομικός απολογισμός.
Πιστεύοντας στην λογική,στην δημοκρατία και την αυταπάρνηση των μελών του ΔΣ τον περασμένο Ιούλιο κατέθεσα πρόταση που θα μείωνε τις δαπάνες δραστικά αλλά δυστυχώς αυτή δεν έγινε δεκτή απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (6-5).
Πλέον είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω την οικονομική βιωσιμότητα του Σωματείου.
Και ας με πουν και Kim Jong-Un.....

Γενιδούνιας Κώστας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου