Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Αποκατάσταση της αλήθειας για περιστατικό στην Πάτρα


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει απο το απόγευμα δημοσίευμα που θέλει μηχανοδηγό να μην εκίνησε συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα,προτρέποντας τους επιβάτες να πάνε στον προορισμό τους με τα πόδια. Η αλήθεια είναι η εξής : 
Στην Πάτρα υπάρχουν 4 υπηρεσίες μηχανοδηγών (όλες με 4-5 ώρες καθαρής μηχανοδήγησης και χωρίς κανένα σύστημα ασφαλείας) για την εξυπηρέτηση του Προαστιακού (περιλαμβάνουμε σε αυτές και τους απαραίτητους ελιγμούς για την ανασύνθεση των τρένων -προσθαφαίρεση βαγονιών-).

Οι  10 συνάδελφοι  απο την Πάτρα εργάζονται σε αυτές τις 4 βάρδιες και τις υπόλοιπες μέρες απασχολούνται κυκλικά στον Προαστιακό Αθήνας στο Κιάτο.
Σήμερα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και μιας ασθένειας ενός συναδέλφου (που εργαζόταν όπως όλοι μας υπερεντατικά τους τελευταίους μήνες) οι βάρδιες συγχωνεύτηκαν σε 3 με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας,αφού αυτή η συγχώνευση ανεβάζει τις ώρες μηχανοδήγησης σε πάνω απο 5 ώρες και 30 λεπτά συνεχούς  εργασίας επί των χειριστηρίων.
Πολλές φορές οι συνάδελφοι απο την Πάτρα, με απίστευτο φιλότιμο και αυταπάρνηση -όταν έχουμε συγχώνευση υπηρεσίας- καλύπτουν το κενό, εργαζόμενοι μέχρι και 6 ώρες συνεχόμενα και πάντα κατά παράβαση του κανονισμού για τις ώρες μηχανοδήγησης. Αγαπάνε τον Προαστιακό και την πόλη τους,ξεπερνώντας τον εαυτό τους.
Σήμερα όμως αυτό ήταν αδύνατο , δεν μπορεί η εξαίρεση να γίνει κανόνας. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στον Προαστιακό  Πάτρας επιφέρει και καθυστερήσεις στα δρομολόγια και η κατάσταση είναι εξοντωτική για τους μηχανοδηγούς όταν υπάρχει συγχώνευση υπηρεσίας.
Ο συνάδελφος ενημέρωσε έγκαιρα το μηχανόστασιο στο οποίο ζήτησε αντικατάσταση μόλις υπερβεί τις 5 ώρες και 30 λεπτά συνεχούς μηχανοδήγησης για λόγους ασφάλειας κυκλοφορίας.
Μηχανοδηγός δεν υπήρχε για δείγμα, αφού το υπόλοιπο προσωπικό εργαζόταν στον Προαστιακό Αθηνών και έτσι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναγκάστηκε να καταργήσει 1 δρομολόγιο με πρόταση του τοπικού μηχανοστασιάρχη (κρίθηκε σκόπιμο να καταργηθεί εκείνης της ώρας για να μην υπάρχει πρόβλημα στα επόμενα), έγκριση του νέου Προισταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας και εντολή του Διευθυντή ΔΙΚΑΜ κ. Λύτρα.
Ο συνάδελφος οδήγησε τον συρμό στον Αγ. Ανδρέα όπου ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το επόμενο δρομολόγιο έχει καταργηθεί και τους ζήτησε ευγενικά σε συνεργασία με το προσωπικό κίνησης να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο,αφού ο συρμός θα ξεκινούσε σε 45 περίπου λεπτά.
Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ μηχανοδηγός έπραξε τα αυτονόητα για την προστασία της ασφάλειας της κυκλοφορία των τρένων.
Τα υπόλοιπα είναι κατασκευασμένες ειδήσεις.

Είναι πλέον αυτονόητο στον τελευταίο σιδηροδρομικό,ότι το καλοκαίρι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ λόγω της έλλειψης προσωπικού στους μηχανοδηγούς.
Ας αρχίσει λοιπόν η Κεντρική Υπηρεσία κ ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος, να σχεδιάζει τον τρόπο που θα βγεί η περίοδος.
Θα περιμένουμε τις ιδέες του νέου Προϊσταμένου,πάντα καλοπροαίρετα.

Θυμίζουμε πάντως ότι  μέχρι πρόσφατα στην ΔΙΚΑΜ  όταν ακούγαν για κατάργηση δρομολογίου έβγαζαν αφρούς.
Σήμερα στην Πάτρα έγιναν τα αυτονόητα,χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες
Ο καθένας μας καταλαβαίνει πολύ καλά το γιατί.

Τέλος υπενθυμίζουμε στον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ και τον Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας ότι πάνω απο 27 μηχανοδηγοί έχουν καταθέσει αιτήσεις για την χορήγηση των  εβδομαδιαίων αναπαύσεων τους και ακόμα η ΔΙΚΑΜ δεν έχει κάνει δεκτό το αίτημα. Φυσικά υπάρχει και η ομόφωνη απόφαση του Σωματείου μας για προσφυγή στο ΣΕΠΕ,πλέον είμαστε πολύ κοντά σε αυτήν την εξέλιξη.
Είναι προφανές ότι ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος για όσα αποφασίζει, ιδιαίτερα όταν άπτονται της ασφάλειας κυκλοφορίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ,ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή