Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Σοβαρό λάθος στην κατανομή των εδρών στον ΠΜΚ- Αττικής , αποκαταστάθηκε το αποτέλεσμα


Το στέκι της έλξης χτες στην πρώτη του ανάρτηση έδωσε τα συγχαρητήρια του στον συνάδελφο Αντώνη Μαρτάκη καθώς όπως είχαμε γράψει 
κατόρθωνε να εκλεγεί ως μεμονωμένος υποψήφιος,λαμβάνοντας 60 ψήφους.

Όταν γράψαμε το κείμενο είχαμε διαβάσει το καταστατικό του ΠΜΚ (Δημοσιεύουμε το επίμαχο σημείο) και ερμηνεύσαμε ότι ο συνάδελφος λάμβανε την έδρα (την οποία έχανε το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών).
Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, το ΠΑΜΕ υποστήριξε ότι οι εκλογές γίνονται με βάση τον Νόμο 1264,χωρίς προφανώς να έχει διαβάσει το καταστατικό του ΠΜΚ Αττικής και έλαβε την έδρα σε βάρος του συναδέλφου.
Όμως το λάθος είναι προφανές.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΜΚ τα υπόλοιπα των παρατάξεων απο την πρώτη κατανομή προστίθενται και διαιρούνται με τις αδιάθετες έδρες (προστιθέμενη κατά 1 πλασματική) απο αυτήν.
Το εκλογικό μέτρο είναι 75 ψήφοι στην πρώτη κατανομή και σε αυτήν λαμβάνουν η ΠΑΣΚ 4 έδρες (υπόλοιπο 46), το Δίκτυο 3 (υπόλοιπο 62) , η ΔΑΚΕ 3 (υπόλοιπο 21) και το ΠΑΜΕ 2 (υπόλοιπο 36).
Το σύνολο των ψήφων που απομένουν για την 2η κατανομή είναι 215 ενώ οι έδρες που απομένουν είναι 3.
Η διαίρεση λοιπόν για το νέο βάση του καταστατικού είναι 215 ψήφοι / 4 (3 έδρες +1 πλασματική) και το νέο μέτρο είναι για την 2η κατανομή είναι 54.
Έτσι ο συνάδελφος Μαρτάκης λαμβάνει την 1 έδρα, το Δίκτυο την 2η και η ΠΑΣΚ την 3η απο τις αδιάθετες έδρες,αφού έχουν  τα μεγαλύτερα υπόλοιπα.
Συνεπώς και το στέκι της έλξης είχε σωστή την πρώτη ανάρτηση του και οφείλουμε να δώσουμε (και πάλι ) τα συγχαρητήρια μας στον συνάδελφο Μαρτάκη Αντώνη για την εκλογή του, αφού το ΠΑΜΕ χάνει αυτοδικαίως την 3η έδρα.
Όπως πληροφορηθήκαμε και η εφορευτική επιτροπή πριν απο λίγο επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα με τα δεδομένα που αναλύσαμε.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ την επόμενη φορά, οι εκλογές στον ΠΜΚ να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου