Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η επιλεκτή χρήση της νομιμότητας απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών - Η υποκρισία του συστήματος του χτες

Θυμίζουμε στους δήθεν "ταξικούς" συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τι είχε συμβεί στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,προς όφελος της παράταξης τους και πως και τότε συνεργάστηκαν με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,όπως κάνουν χρόνια τώρα.
Πραγματικά αδιανόητη,φαντάζει η επιμονή του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών
γύρω απο το θέμα των εκλογών της ΠΕΠ=ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν θα αναφερθούμε σε όσα έχουν
ήδη ειπωθεί γύρω απο το θέμα (υποκρισία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ,που συμμετείχαν στις διαδικασίες και μετά τις κατήγγειλαν).αλλά σε αυτά που συνέβησαν στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Εκεί μετά απο προσφυγή του Δικτύου Σιδηροδρομικών, η Ελληνική Δικαιοσύνη ακύρωσε σύνεδρο του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες του Σ.Σ. Θεσσαλικός.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε αποτανθεί ότι στις εκλογές συμμετείχαν εργαζόμενοι που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Ωστόσο και επειδή ουσιαστικά κερδισμένη απο την μεθόδευση αυτή ήταν η ΠΑΣΚ(ο δικαστής όμως ακύρωσε τον σύνεδρο του ΠΑΜΕ), το Δίκτυο δεν επέμεινε στην απόφαση της Δικαιοσύνης παρά το ότι είχε κερδίσει το δικαστήριο και δέχτηκε την συμμετοχή του συνέδρου του ΠΑΜΕ στις εργασίες του συνεδρίου.
Αυτήν την υπόθεση την ξέχασαν οι δήθεν "ταξικοί" συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Οι οποίοι μάλιστα στο τελευταίο συνέδριο,απαίτησαν μαζί με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  την παραίτηση απο την ιδιότητα του συνέδρου του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ Γιάννη Αντωνιάδη, παρότι είχε δημοκρατικά εκλεγεί μέσω του Σωματείου των μηχανικών,θέτοντας ζητήματα περί της ηθικής,δηλαδή πως κάποιος που έχει διοικητική θέση μπορεί να είναι και συνδικαλιστής.
Τελικά ο συνάδελφος Αντωνιάδης παραιτήθηκε για λόγους ευθυξίας (ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι και το απέδειξε ο συνάδελφος) και έτσι το Δίκτυο έχασε ένα σύνεδρο,πολύτιμο πραγματικά.

Σήμερα όμως, τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες παρατάξεις, του συστήματος του χτες, η ΠΑΣΚ, η ΔΑΚΕ αλλά και η διαχρονική ουρά τους,το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκαθάρισε ότι οι έχοντες θέση ευθύνης,δεν μπορούν να έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα,καλώντας τους συναδέλφους να διαλέξουν ρόλο.
Αυτό που έκαναν ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας με στόμφο το 2016,σήμερα καταγγέλουν ότι κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Δηλαδή ανάλογα με το τι τους συμφέρει διαμορφώνουν την θέση τους.
Αυτά φυσικά, οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ,νομίζουν ότι εμείς τα ξεχάσαμε.
Όπως νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να κοροιδεύουν τους συναδέλφους με αυτές τις ανακοίνωσεις τους για τις εκλογές της ΠΕΠ.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ και της Ενωμένης Κίνησης, οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το κεφάλι το έχουν ψηλά.
Μάλλον εσείς δεν μπορείτε να το διαπιστώσετε αυτό,γιατί ΔΕΝ μπορείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια!
Ιδιαίτερα μετά τα όσα είπε ο εκπρόσωπος σας και μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ,εναντίον τους,στην συγκέντρωση της Ομοσπονδίας το Σεπτέμβρη,όταν δημόσια τους χλεύαζε επειδή δεν συμμετείχαν σε αυτήν. (που πήγαν οι εργαζόμενοι, έλεγε ο Παναγούλιας, στο ταμείο να πάρουν το χιλιάρικο των Ιταλών;)
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.....

1 σχόλιο:

  1. Η οποιαδήποτε διοικηση δεν εχει καμια δουλεια να παρεμβαινει στις εσωτερικές διαδικασιες των σωματείων.Νομιζω σε αυτο συμφωνούν όλες οι παρατάξεις.Επίσης νομιζω ότι ειναι κοινή πολιτικη θεση όλων των παραταξεων ότι δεν ειναι σωστό να συνδικαλιζονται άνθρωποι σε διοικητικές θέσεις ευθυνης.Οππτε γιατι δεν το προβλέπουν καο στα καταστατικα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή