Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η επιστολή της πλειοψηφίας της ΠΟΣ που θα την φέρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ με το Σωματείο των μηχανοδηγών


Επειδή η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών συνεχίζει ύποπτα να αποκρύπτει έγγραφα ακόμα και απο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, εμείς βρήκαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, κάτω απο το λογότυπο της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Εργασίας,με την οποία για πρώτη φορά
σιδηροδρομικοί θα βρεθούν απέναντι,με ευθύνη της ΠΟΣ. 
Διαβάζουμε


Κυρία Υπουργέ, 
Παρακαλούμε να ορίσετε σύσκεψη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13 Ν. 1876.1990 και 3 Ν. 3996/2011,όπως ισχύουν, με θέμα διαφοράς τα συμφωνηθέντα με το άρθρο 4 του από 15-12-2017 Πρακτικού αποτελέσματος Διαβούλευσης που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης "ΠΕΠΕ ΟΣΕ". Με τον εν λόγω άρθρο συμφωνήθηκε η απασχόληση των μηχανοδηγών πέραν του νομίμου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας για 7 ή 9 συνεχείς ημέρες, χωρίς ανάπαυση κατά παράβαση της κειμένης νομοθεσίας, αλλά και των συμφωνηθέντων με την από επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ", μέλος της οποίας είναι το ανωτέρω Πρωτοβάθμιο Σωματείο.
Λόγω των ζητημάτων γενικότερου ενδιαφέροντος που τίθενται από το αντικείμενο της διαφοράς (παραβίαση ουσιώδους όρου ΣΣΕ για τον χρόνο εργασίας, υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και επιβατικού κοινού) παρακαλούμε η σύσκεψη να γίνει με την παρουσία σας, προσκαλούμενου επίσης να παραστεί λόγω γνώσης του ζητήματος του Ειδικού Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. κ. Α. Ηλιόπουλου, καθώς και οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου κρίνετε σκόπιμο εσείς να συμμετέχει με αρμοδιότητα στα ζητήματα χρόνου εργασίας και υγείας και ασφάλειας.
Στοιχεία μερών διαφοράς
Εργοδοτική πλευρά:
Η Ανώνυμη Εταιρεία υπό την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3, όπως νομίμως εκπροσωπείται.
Εργατική πλευρά:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός 28ης Οκτωβρίου, αριθμ. 69 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Eυχαριστούμε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την κοινοποίηση της επιστολής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου