Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ξεκινά η διαδικασία για την Ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης για το προσωπικό έλξης,έτοιμη η σχολή για τους 70 νέους


Ξεκινά τις επόμενες μέρες η διαδικασία που προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του Νόμου 3911 για την μετατροπή των αδειών μηχανοδηγήσης σε Ευρωπαϊκά διπλώματα. Η διαδικασία προβλέπει
πενθήμερη απασχόληση του προσωπικού έλξης (3 μέρες επανεκπαίδευση - 2 μέρες ιατρικές εξετάσεις) και θα γίνει σε group για όλους τους μηχανοδηγούς. 
Η επανεκπαίδευση αφορά σεμινάρια επιμόρφωσης στον Κανονισμό Κυκλοφορίας, επικαιροποίηση και πιστοποίηση για την ηλεκτροκίνηση καθώς και επιμόρφωση για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων κτλπ.

Για τους 20 νέους μηχανοδηγούς θα υπάρξει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Καλλίδρομο μετά το αίτημα της ΠΕΠΕ.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγηθεί το νέο Ευρωπαϊκό δίπλωμα σε όλο το προσωπικό έλξης.
 Η διαδικασία σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.
Τέλος στις 3 ή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ανοίγει η σχολή του ΟΣΕ για να υποδεχθεί τους περίπου 70 νέους μηχανοδηγούς.
Η διαδικασία επιλογής βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, ενώ υπάρχουν και οι εσωτερικές μετατάξεις που θα προστεθούν στις 60 νέες προσλήψεις.

Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο γύρω απο το θέμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου