Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

To στέκι δεν θα αναπαράγει fake news για τον ΟΣΕ

Ως γνωστό το στέκι της έλξης αναπαράγει το σύνολο των δημοσιευμάτων του Ελληνικού Τύπου γύρω απο τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Ωστόσο έχουμε διαχρονικά ένα κριτήριο,  αφού ζούμε εργαζόμαστε και άρα είμαστε
γνώστες του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι. Να ανταποκρίνονται αυτά στην πραγματικότητα ή τουλάχιστο να μην διακινούν πληροφορίες αμφίβολης προέλευσης ή ειδήσεις που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος του μέσου στην Ελληνική κοινωνία.

Πρόσφατα το στέκι της έλξης, άλλαξε τον  τίτλο σε δημοσίευμα - έγκυρου- μέσου γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν τουλάχιστο αποπροσανατολιστικός. Και όταν λέμε αλλάξαμε, λέμε απλά ότι προσθέσαμε κάτι για να είναι κατανοητό το λάθος που εντοπίσαμε στο κείμενο,στους αναγνώστες.
Την επόμενη μέρα το ίδιο μέσο,αλλαξε την είδηση κάνοντας λόγο  για" ορθή επανάληψη" της είδησης  -που είχε αλλάξει σημαντικά-.
Τις 2 τελευταίες μέρες, ο ΟΣΕ έχει έρθει στο προσκήνιο απο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για τις ΔΗΘΕΝ ζημιές του 1 δις Ευρώ το 2017 , γεγονός που ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.
Για να δέσει μάλιστα η "είδηση" συνδυάστηκε με αποφάσεις για συνήθη-διαχρονικά  έξοδα (πχ μετάβαση της Διοίκησης στην Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο και όχι με τρένο) που έφερναν τεχνηέντως σε αντιπαραβολή τις δήθεν ζημιές με αυτά τα έξοδα.
Φυσικά είδαμε στο διαδίκτυο και την είδηση για την επιχορήγηση του ΣΦΣ Αθηνών με ποσό 20 χιλιάδων Ευρώ, χωρίς όμως να αναφέρεται ότι το ποσό αυτό δίνεται στον ΣΦΣ για την μετεγκατάσταση του και τα έξοδα για αυτήν, αφού το κτίριο δίπλα στις γραμμές θα αλλάξει χρήση και έτσι ο ΣΦΣ θα πρέπει να το εγκαταλείψει βρίσκοντας νέα στέγη ενώ και το σιδηροδρομικό μουσείο θα  αλλάξει στέγη.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών, βρίσκεται στην σημερινή "δηθεν" αποκαλυπτική είδηση περί της αύξησης κατά 12 φορές τουλάχιστο των εξόδων διοίκησης (απο 1.3 εκαττομύρια το 2016, στα 16 εκκατομύρια το 2017).
Επειδή μας έκανε εντύπωση το θέμα (που επενδύθηκε και πάλι δίπλα απο τις δήθεν ζημιές του 1 δις για το 2017) το ψάξαμε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για fake news τουλάχιστο. Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και περιμένουμε και τα επίσημα στοιχεία.
Η στοχοποίηση του ΟΣΕ, της Ελληνικού ΔΗΜΟΣΙΟΥ  Σιδηροδρομου δεν είναι καθόλου τυχαία τις τελευταίες μέρες κατά την άποψη μας. Θα αναφερθούμε στα γιατί τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, εμείς δεν πρόκειται να αναπαράγουμε fake news για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. 
Αφήνουμε άλλους να το κάνουν αυτό.
Ως γνωστό, το στέκι αποτελεί έγκυρη πηγή πληροφόρησης για πολλά portal αλλά και τον έντυπο τύπο.
Προτιμούμε αυτόν τον ρόλο. Συνειδητά.


Το  στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου