Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Eπανεξέταση της διαχείρισης των υποδομών εξετάζει η Ιταλική Κυβέρνηση μετά την τραγωδία στην γέφυρα της Γένοβας

38 νεκροί  και δεκάδες τραυματίες,είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάρρευσης της οδογέφυρας στην Γένοβα. Aυτό που περνά στα ψιλά γράμματα της ειδησιογραφίας (και στην Ελλάδα) είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια η διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, έχει ανατεθεί σε ιδιώτες (Όμιλος Benetton
διαχειριζόταν  με θυγατρική την συγκεκριμένη), που οφείλουν να 
φροντίζουν για την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων - οδικών υποδομών.

 Η συζήτηση στην Ιταλία πλέον στρέφεται προς την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των υποδομών,αφού φαίνεται πως η επιστροφή της διαδικασίας στο Κράτος κερδίζει έδαφος ενώ απο άλλες πλευρές προβάλλεται η αναγκαιότητα για την "αυστηροποίηση" του πλαισίου διαχείρισης των υποδομών απο ιδιώτες. Ωστόσο στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η αναγκαιότητα συντήρησης της γέφυρας είχε επιτακτικά τεθεί,χωρίς ωστόσο να αξιολογηθεί επαρκώς.
Στην ουσία, για άλλη μια φορά φαίνονται περίτρανα τα προβλήματα που δημιουργούνται απο την παραχώρηση υποδομών σε ιδιώτες,που σκοπό έχουν την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.
Πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και διόλου τυχαία δεν αναφέρεται σχεδόν πουθενά ότι η ευθύνη για την συντήρηση της εν λόγω υποδομής ανήκε σε ιδιώτη.
Eθνικό Πένθος έχει κηρύξει η Ιταλική Κυβέρνηση για τους 38 νεκρούς....


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου