Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Άσωτος Ιός : Παπαγαλίες


ΥΠΑΡΧΕΙ μια εσκεμμένη παρανόηση των γραφομένων μου(κι όχι μόνο των δικών μου,μια παρανόηση γενικώς υπάρχει) από τον θρυλικό συνδικαλιστή της συπε.Πάμε να τα δούμε ένα ένα αλφαβητικά όπως αναφέρονται.



  • Α.Δεν αναφέρθηκα πουθενά στις προηγούμενες ΣΣΕ με καθεστώς δημοσίου.Αναφέρομαι όπως γράφω στην επικείμενη ΣΣΕ με ιδιωτικό καθεστώς και πιο συγκεκριμένα στην απουσία άρθρου που να περιέχει τον όρο για μειωμένο βασικό μισθό σε εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.Ακόμα κι αν δεν καταργήθηκε ο νόμος, ακόμα κι αν δεν καταργηθεί, αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός όρος και δείχνει την πρωτοπορία και στόχευση της ΠΕΠΕ.
  • Β.Αν και δεν έβαλα τέτοιο ζήτημα αλλά επειδή με ρωτάει να απαντήσω..Κανένα θετικό δεν βρίσκω στο να παίρνει ο εκπαιδευόμενος μηχανοδηγός 650 ευρώ(εκτός ίσως απ το ότι είναι κατά 65 ευρώ πάνω απ το βασικό) .Θα ήθελα φυσικά να μπαίνει κατευθείαν στο πρώτο κλιμάκιο του μισθολογίου.Πως θα το επιβάλουμε αυτό όταν  ο βασικός μισθός ανειδίκευτου είναι στα 586?Τόσα χρόνια ο δόκιμος πόσα χρήματα έπαιρνε κατά την διάρκεια της ειδίκευσης του?Αυτό το έβρισκε θετικό?
  • Γ.Εδώ πραγματικά είναι η μεγάλη αντίφαση του αναλυτή (γύρω απο την δράση της ΠΕΠΕ για τους εργαζόμενους σε εργολάβους στον σιδηρόδρομο) .Λέει ότι δεν είδαν καμία  ανατροπή  για τους εργαζόμενους στη φύλαξη στις διαβάσεις και την καθαριότητα.Και πολύ σωστά δεν είδαν γιατί δεν έγινε καμία ανατροπή.Είδαν όμως στους μηχανοδηγούς. Γιατί για να  περιμένεις ανατροπή σε άλλες ειδικότητες εργαζόμενων με την συμμέτοχη του δικού σου σωματείου πρέπει να έχεις κάνει πρώτα στο δικό σου.Επί της ουσίας παραδέχεται δλδ ακόμα και αν δεν το θέλει και δεν το θέλει ότι πλέον η ΠΕΠΕ είναι μπροστά στις εξελίξεις.Το ότι δεν περιέχεται ο όρος του υποκατωτατου μισθού στη ΣΣΕ είναι ανατροπή του νόμου στη πράξη.

  • Δ. Συνήθης τακτική των σωματείων γενικά είναι να προκρίνουν την χορήγηση επιδομάτων αντι την αύξηση του βασικού μισθού σαν πιο εύκολη διαπραγματευτικά λύση.Είναι όμως αντίθετη με τη Βασική και πάγια στόχευση του κινήματος και σύμφωνη με τη θέση των εργοδοτών.Γι αυτό είναι και πιο εύκολη.Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ.Αύξηση στο βασικό μισθό του εργαζόμενου έναντι πρόσκαιρων επιδομάτων.Δεν κατάλαβα που μπερδεύτηκε ο εν λόγω αρθρογράφος συνδικαλιστής.Ίσως να μπερδεύτηκε στις παρωπίδες του…..


Υ.Γ. επί προσωπικού γιατί είναι και πολιτικό.
Να με λέει στυλοβάτη του συστήματος ο πλέον συστημικός τύπος ειναι πραγματικα παράδοξο.Αυτός που έκοψε το γεύμα από τους εργαζόμενους που  ήταν επίκουροι πηγαίνοντας στο ΣΕΠΕ αντι να καταγγείλει τον ημερήσιο προγραμματισμό εργασίας πιο παλιά ή  την καταστρατήγηση του πενθήμερου.
Δλδ σε μια αρνητική κατάσταση όπως ήταν  η υποχρεωτική επικουρία για τον εργαζόμενο πήγε και κατήγγειλε το θετικό της.Την χορήγηση γεύματος.Κόπηκε λοιπόν το θετικό έμεινε το αρνητικό.Εγώ όμως στηρίζω το σύστημα κατά τ άλλα...
Αυτός που αντιπάλεψε την πληρωμή της 6ης μέρας δημοσιεύοντας  νόμους για τον επισιτισμό,άσχετους δλδ με το ζήτημα,τρενάροντας την χορήγηση του 30%.
Αυτά και μόνο  ήταν παροχές που άργησαν να δοθούν ή δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους και φρόντισαν για την οικονομία της εταιρείας.
Εγώ στηρίζω το σύστημα όμως…. 
Χιλιοειπωμένα αυτά και δεν συνεχίζω άλλο.
Συνειδητά ή ασυνείδητα   αποτελεί  το υπομόχλιο του συστήματος.Ας δώσω κι ένα ελαφρυντικό.Στο κάτω κάτω δεν είναι κι όλοι στρατηγικές ιδιοφυΐες.


Άσωτος Ιός

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι δεν εννοούν να παραδεχθούν ότι πλέον δεν αποτελούν "παράγοντες". Τα πούλησαν όλα και εμάς μαζί και παριστάνουν τις οσίες παρθένες. Νόμιζαν ότι η ιδιωτικοποίηση είναι κάτι σαν αλλαγή Διοίκησης ΔΕΚΟ και προσπάθησαν να προσεταιριστούν τους νέους ιδιοκτήτες, πουλώντας εκδουλεύσεις. Θεωρούν ότι ήμαστε υποχρεωμένοι να τους στηρίζουμε αιωνίως, γιατί αυτοί μας διόρισαν, προήγαγαν, τοποθέτησαν κλπ κλπ. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες και αν υπέγραψαν κάποια γραμμάτια στο ΤΑΙΠΕΔ που προστατεύουν αυτούς που προώθησαν τη συγκεκριμένη πολιτική του 2010. Οι συνάδελφοι όμως τους στέλνουν εκεί που είναι πλέον η φυσική τους θέση, στους Λαχανόκηπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή