Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Kαταγγελίες απο Σωματεία , που προκαλούν την νοημοσύνη των σιδηροδρομικών

Μετέτρεψαν οριστικά αυτά τα Σωματεία - σε σφραγίδες !
Η παρέα της Κάννιγος, των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ αδυνατώντας να εκδώσει παραταξιακές ανακοινώσεις (αφού κάπου εκεί θα έπρεπε και να εφεύρουν και κάποιο λόγο ....διαφωνίας μεταξύ τους), θεώρησε σκόπιμο να βάλει παραδοσιακά Σωματεία να εκδώσουν ανακοινώσεις  εναντίον παράταξης, για να
καλυφθεί η συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια! 
Σ.Σ.Θεσσαλικός 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ένα Διοικητικό Συμβούλιο, ενός Σωματείου που κρίθηκε ότι έκανε παρατυπίες στις εκλογικές του διαδικασίες (με την Δικαιοσύνη να ακυρώνει μάλιστα και ένα σύνεδρο του, στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Συνεδρίου της ΠΟΣ), εκφέρει καταγγέλει "για μαύρες εποχές".
Ο συνάδελφος Νικολάου ο οποίος ηγείται του Σωματείου και στέλνει αυτές τις ανακοινώσεις, αντί να απολογηθεί για τα όσα έγιναν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες , μετά το γνωστό και σε βάρος του Σ.Σ.Θ. αποτέλεσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, βγάζει και γλώσσα.
Επειδή λοιπόν, κάποιοι επιμένουμε να μην ξεχνάμε, καλούμε το ΔΣ του Σ.Σ.Θεσσαλικού να προσπαθήσει τουλάχιστο να κάνει τις εκλογές σωστά,- την κορυφαία πράξη στο συνδικάτο- και μετά να σηκώνει και τον τόνο της κριτικής του, σε τέτοιο βαθμό, μιλώντας για ...δικτατορίες.
Να θυμίσουμε στον ανιστόρητο ΣΣΘ , που είναι και επικίνδυνος με αυτά που γράφει ότι στην Δικτατορία το Συνδικαλίζεσθαι απαγορευόταν, αυτός προφανώς για δικούς τους λόγους θέλει να μας πείσει ότι υπήρχαν τότε δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα.
Όπως και θέλει να μας πείσει ότι ένα Σωματείο μπορεί κάτω απο την σφραγίδα του, που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους , άρα και μέλη του Δικτύου,να βγάζει ανακοίνωση εναντίον τους.
Είναι μάλλον η γνωστή λογική των πρασινοφρουρών, η λογική περασμένων δεκαετιών, που ήθελε τα Σωματεία παραμάγαζα τους και τις καρέκλες να τους συνοδεύουν μέχρι την ημέρα συνταξιοδότησης τους, ανεξάρτητα αν τελικά τα Σωματεία αυτά μετατρέπονταν σε Σωματεία σφραγίδες!

Ας διαβάσουμε όμως παρακάτω τι λέει το ΔΣ του Σ.Σ. Θεσσαλικού όπου για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά,  στρέφεται εναντίον συνδικαλιστικής παράταξης, κάτω απο την σφραγίδα του! 
Οι πρασινοφρουροί της ΠΑΣΚ, αποδεικνύουν ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η διατήρηση τους στις συνδικαλιστικές καρέκλες που εδώ και δεκαετίες κατέχουν,απλά για να τις κοιτάζουν και να βγάζουν κομματικές ανακοινώσεις.

Σ.Σ. Πελοπόννησος 
Όσοι πολιτικά συμμάχησαν και σήμερα συμμαχούν με τις δυνάμεις εκείνες που το 2010 οδήγησαν στο κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, βλέπουμε να κατηγορούν το Δίκτυο Σιδηροδρομικών ότι αδιαφορεί για τους συναδέλφους, επειδή...παρενέβει προσθετικά στην διαπραγμάτευση της ΣΣΕ του ΟΣΕ!
Είναι εντυπωσιακό πλέον, το ότι μη έχοντας ΤΙΠΟΤΑ να πουν, αναφέρονται στους...συνταξιούχους της Ενότητας και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ..
Αδιάφορη πραγματικά η ανακοίνωση του Σ.Σ.Πελοποννήσου, το μόνο που μένει είναι η εμπάθεια που βγάζει ένα Σωματείο (αυτή είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια) για μια παράταξη.
Οι Πασκίτες και οι Παμίτες μπορεί να παίζουν ξύλο στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, αλλά όταν έχουν απέναντι τους, πρωτοβουλίες του Δικτύου, που θέτουν σε κίνδυνο τις καρέκλες τους, -αφού οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως την ανεπάρκεια τους τα τελευταία χρόνια- τα βρίσκουν και κάτω απο την σφραγίδα ενός ιστορικού Σωματείου, το μετατρέπουν απλά σε Σωματείο - σφραγίδα, στοχοποιώντας μια παράταξη!

Σ.Σ. Λαρισαικός 

Εδώ πλέον η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! 
Μετά την αποτυχημένη κινητοποίηση της ΠΟΣ, μερικούς μήνες πριν, για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, ο Λαρισαικός ανακαλύπτει ότι είχε στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός και μάλιστα οι ....φρουροί θα φροντίσουν να τον αντιμετωπίσουν έγκαιρα πριν αυτός ξαναλειτουργήσει, στις επόμενες κινητοποιήσεις δηλαδή!
Επειδή μας συγκίνησε η αγωνιστική διάθεση του Λαρισαικού και οι λεονταρισμοί του, καλούμε το ΔΣ (όσους δηλαδή υπέγραψαν αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση) να δημοσιοποιήσει τις ημέρες απεργίας του, τα τελευταία χρόνια.
Και να εκθέσει έτσι ανεπανόρθωτα τον ...απεργοσπαστικό μηχανισμό που ανακάλυψε στην νοσηρή του φαντασία. Μόνο αν τελικά βρουν αυτο το θάρρος κάποτε, μην βρεθούμε και ... ανακαλύψουμε ότι τελικά οι συνδικαλιστές δήλωναν ρεπό ή ακόμα και δούλευαν σε μέρες απεργίας!
Και εδώ ο Λαρισαικός μετατρέπεται σε Σωματείο σφραγίδα, με τις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ να χρησιμοποιούν την σφραγίδα για να εκδώσουν μια παραταξιακή ανακοίνωση.

Εμείς πιστοί στις δημοκρατικές μας αρχές, δημοσιεύουμε όλες τις ανακοινώσεις απο τα Σωματεία- Σφραγίδα > 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου