Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

To Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλει την πλειοψηφία της ΠΟΣ και εγγυάται την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΟΣ κ εγγυάται την ΣΣΕ στον ΟΣΕ. 
Συνάδελφοι , συναδέλφισες 

με έκπληξη σήμερα διαβάσαμε την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην οποία, 
λίγο πολύ , οι δυνάμεις που πλειοψηφικά απέρριψαν την συμμετοχή μας στο Προεδρείο , μας εγκαλούν γιατί δεν συμμετείχαμε στις συζητήσεις για την ΣΣΕ που διεξάγονται από ..,το Προεδρείο της ΠΟΣ! 

Για πρώτη ίσως φορά ζητήθηκε να διαπραγματευτεί ΣΣΕ αντιπροσωπεία εργαζομένων και όχι το Προεδρείο!
Με πραγματική απορία πληροφορηθήκαμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣ έθεσε αστερίσκους στην πρόταση που καταθέσαμε- και υιοθετεί ο ΟΣΕ -για να εκλείψουν οι απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους ! 
Η τοποθέτηση αυτή της πλειοψηφίας της ΠΟΣ προκαλεί οργή καθώς φανερώνει ότι μοναδικός τους στόχος  είναι, η συγκομιδή μικροκομματικών και  παραταξιακών εντυπώσεων για τους πολιτικούς φορείς που επι δεκαετίες υπηρετούν , αδιαφορώντας για τα πραγματικά συμφέροντα των σιδηροδρομικών.
Αναφορικά για το θέμα που προέκυψε για τους ελιγμούς το Δίκτυο Σιδηροδρομικών ήδη ζήτησε συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΣΕ αύριο και θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις.
Για εμάς είναι αδιανόητη οποιαδήποτε περικοπή και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα αποτελέσματα των συζητήσεων μας με την Διοίκηση του ΟΣΕ.
Η όποια πρόταση μας για τους ελιγμούς θα είναι σε απόλυτη ταύτιση με την ΠΕΣΟΣΕ.

Δίκτυο Σιδηροδρομικών - Οκτώβρης 2018

3 σχόλια:

  1. Εμείς σαν εργαζόμενοι που δεν ξέρουμε καν το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης του δικτύου και της ΠΟΣ ? Τι πρέπει να κάνουμε? Να κάνουμε δικές μας ομάδες και να πάμε για διαπραγμάτευση ? Αγαπητή συνάδελφοί απευθύνουμε σε όλους σας και καλοπροαίρετα . Θα έπρεπε πριν πάτε για διαπραγμάτευση να έχετε κάνει συγκεντρώσεις και να αφογκραστιτε και τους εργαζόμενους έχουμε και εμείς προτασεις . Δεν είστε εσείς η σοφοί που έτυχε να έχετε εκλεγεί σε κάποιο όργανο . Για ποιο λόγο καταργείται της συνέλευσης? Στα 37 μου χρόνια πρώτη φορά συναντώ αυτή την κατάσταση. Λυπάμαι πραγματικά. Και κλείνοντας ένα τσιτάτο του ΛΕΝΙΝ. ΑΦΟΓΚΡΑΣΤΙΤΕ ΤΗΣ ΜΑΖΕΣ. Τα υπόλοιπα σε κάποια συνέλευση όποτε και αν . Συναδελφικα Κ.θεοδοσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό το σχόλιο φίλε Κώστα, αλλά θα έπρεπε να είχε γίνει στην ανακοίνωση της ΠΟΣ και όχι στην ανακοίνωση του Δικτύου.
    Επίσης το Δίκτυο δεν είναι ομάδα, αλλά παράταξη που συμμετέχει στο ΔΣ της ΠΟΣμε 7 μέλη στα 27 και αποκλείστηκε αντιδημοκρατικά απο τις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ απο το Προεδρείο και άρα απο την διαπραγματευτική ομάδα για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ.
    Τι έπρεπε να κάνει δλδ το Δίκτυο, να κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια όταν ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να προσφέρει προσθετικά;
    Ή να ανεχεται τα παιχνιδάκια της παρέας της ΠΟΣ με ανακοινώσεις σαν την σημερινή.
    Αν τέλος στα 37 χρόνια κάνατε συνελεύσεις συνεχώς και τώρα αυτές δεν γίνονται - μάλλον εγώ ζώ αλλού-, να βγάλετε μια ανακοίνωση ενάντια σε αυτούς που δεν τις διοργανώνουν, δηλαδή αυτήν την ΠΟΣ και όχι να σχολιάζετε το Δίκτυο που δεν μπορεί να τις καλέσει και ΠΑΝΤΑ θέλει τις συνελεύσεις και να ακούει τις προτάσεις των συναδέλφων.
    Συναδελφικά
    Γενιδούνιας Κώστας - Μέλος ΔΣ ΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συνάδελφε Κώστα μάλλον παρεξηγήθηκα. Μερικές διευκρινίσεις νομίζω είναι απαραίτητες . Δεν αναφέρομαι στο Δίκτυο. Αναφέρομαι στην ΠΟΣ και το Δίκτυο . Δεν πρόσεξες την λέξη καλοπροαίρετα. Δεν αποκάλεσε καμμία παράταξη ομαδουλα μακριά από μένα αυτά . Όσο για της συνελευσης ξέρει πολύ καλά το παλιό μέλος του ΔΣ Γ.Μ . Όταν λες να βγάλετε ανακοίνωση τι εννοείς? Εγώ γράφω το σχόλιο σαν απλώς εργαζόμενος δεν εκπροσωπώ κάτι . ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή