Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

"Έπεσε το ταβάνι" σε περιφερειακό σταθμό

 Ακόμα περιμένουμε την ανακοίνωση του ....  ΣΕΟ

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων  σε περιφερειακό σταθμό χτες, έπεσε λόγω της βροχής η οροφή του (ταβάνι/γυψοσανίδα) και ενώ στον χώρο εργασίας

υπήρχαν εργαζόμενοι. 

Μας κάνει εντύπωση πως ακόμα δεν έχει αναδειχθεί το θέμα απο το "ευαίσθητο" Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν θα έχουμε κάποια εξέλιξη μέσα στην ημέρα. 

Φανταζόμαστε ότι όταν πέφτει μια οροφή σε χώρο εργασίας και εν ώρα εργασίας,  είναι σημαντικό θέμα.  

Απο την άλλη σκεφτόμαστε ότι στους χώρους αυτούς εργασίας, οι σχέσεις εργασίας είναι επισφαλείς (μπλοκάκι) και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έτσι  οι εργαζόμενοι φοβούνται να μιλάνε για τα προβλήματα. 

Τα συνδικάτα όμως γιατί κρύβονται ; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις των συνδικαλιστών  και δεν αναφέρονται στις συνθήκες εργασίας των μελών τους; 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου