Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

H GFR, «μνηστήρας» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν εξαγοράζει τελικά την CFR Marfa

Στα 170 εκ Ευρώ είχε προσδιοριστεί το τίμημα !
Από την αρχή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ρουμανικής κρατικής εταιρείας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CFR Marfa, μετά το "ναυάγιο" των συνομιλιών ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Ιδιωτικοποίησης του ρουμανικού υπουργείου Μεταφορών με τον
επιχειρηματία Γκρούια Στόικα (φωτό), ιδιοκτήτη της πλειοδότριας εταιρείας Grup Feroviar Roman – GFR (η GFR έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ). 
Η υπουργός Μεταφορών Ραμόνα Μανέσκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη Παρασκευή, ότι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση θα κατέρρεε, αν ο κ. Στόικα δεν είχε καταβάλει έως τις 14 Οκτωβρίου (χθες) ακέραιο το ποσό των 170 εκατ. ευρώ,που όφειλε για την εξαγορά της εταιρείας σιδηροδρόμων.
Τη ματαίωση της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης είχε προεξοφλήσει και ο Όμιλος επιχειρήσεων Grampet του κ. Στόικα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή υποστήριζε, ότι αυτό θα συμβεί "με υπαιτιότητα του πωλητή, καθώς η αρμόδια για την ιδιωτικοποίηση Επιτροπή, κρύβεται πίσω από τη γνωμοδότηση που αναμένεται να εκδώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή στην πραγματικότητα δεν έχει εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις".
Πλέον, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών εργάζονται πάνω στη διαδικασία ματαίωσης της αρχικής συμφωνίας, που υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου 2013. Η GFR, πάντως, υποστηρίζει ότι ουδέποτε ζήτησε παράταση της προθεσμίας πληρωμής και προς τούτο ζητεί τη δημοσιοποίηση της σύμβασης ιδιωτικοποίησης.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ρουμανικού Συμβουλίου Προστασίας του Ανταγωνισμού Μπόγκνταν Τσιριτόιου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ότι ο οργανισμός είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση, ήδη από το καλοκαίρι, με την έγκριση του κυβερνητικού σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ότι το κείμενο της κανονιστικής πράξης θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με την λήξη της προθεσμίας πληρωμής για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της CFR Marfa. 

απο το έγκυρο metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου