Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία συναδέλφου για δημιουργία Παγκόσμιας Ημέρας Σιδηροδρόμων !

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου Νίκου Κόνδυλα για την πρωτοβουλία του για την δημιουργία Παγκόσμιας Ημέρας Σιδηροδρομικών!Διαβάζουμε: 
Ονομάζομαι Κόνδυλας Νικόλαος, είμαι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και εργάζομαι από το 1988 στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, στον τομέα
της συντήρησης Η/Μ εγκαταστάσεων της σιδηροδρομικής επιδομής και τα τελευταία 18 χρόνια στην κατασκευή και συντήρηση έργων ηλεκτροκίνησης.

Πέντε χρόνια μετά από την έναρξη της εργασίας μου στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος εργασιακός χώρος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τεράστια ποικιλία γνωστικού αντικειμένου. 
Ταυτόχρονα διαπίστωσα την σημασία της αγάπης για το επάγγελμα του Σιδηροδρομικού Υπαλλήλου και αποκωδικοποίησα την έννοια του να δηλώνεις Σιδηροδρομικός. 

Προ μηνών έκανα μία μικρή έρευνα στον ιστοχώρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και διαπίστωσα ότι αφενός ότι υπάρχουν περί τις 140 Παγκόσμιες Ημέρες και αφετέρου ότι δεν υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Σιδηροδρόμων. 
Υπάρχει μόνον η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο μία μέρα του Απριλίου, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF).
Πιστεύω ότι η παγκόσμια σιδηροδρομική οικογένεια θα επιθυμούσε διακαώς την δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Σιδηροδρόμων. 
Είμαι σίγουρος ότι οι όλοι οι Σιδηροδρομικοί ανά την υφήλιο, αισθάνονται το ίδιο πάθος και την ίδια υπερηφάνεια για το επάγγελμά τους, καθώς εργάζονται στο καλύτερο, οικονομικότερο, φιλικότερο στο περιβάλλον και ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Μετά από επαφές με την Ελληνική αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες, με ενημέρωσαν ότι για να ορισθεί μία παγκόσμια ημέρα, θα πρέπει να συνεδριάσει η Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μετά από την σχετική πρόταση που θα γίνει από κάποιο ή κάποια από τα Κράτη Μέλη του.
Επίσης με ενημέρωσαν ότι ο ιδανικότερος τρόπος για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, είναι να γίνει η πρόταση μέσω ενός Συνδικαλιστικού Σωματείου προς την Ομοσπονδία στην οποία ανήκει και ότι θα βοηθούσε σημαντικά η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών μέσω κάποιου διαδικτυακού ιστοτόπου.
Έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα στο facebook, στην οποία μπορεί όποιος θέλει να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο ερώτημα, εάν συμφωνεί να ορισθεί η ενδεκάτη Νοεμβρίου (11/11) κάθε έτους σαν η Παγκόσμια Ημέρα Σιδηροδρόμων.
Σας αποστέλλω το σχετική διεύθυνση της παραπάνω ιστοσελίδας.

https://www.facebook.com/events/1681037412136444/
https://www.facebook.com/events/1681037412136444/?active_tab=posts

Με εκτίμηση
Νίκος Κόνδυλας
Σιδηροδρομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου