Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Έχουμε σοβαρά θέματα και ασόβαρους συνδικαλιστές στην έλξη

Πραγματικά αποτελεί σοκ για εμάς αλλά και για το σύνολο του κλάδου έλξης η πρωτοφανής επίθεση της ΔΑΚΕ Έλξης με αφορμή χτεσινό συμβάν , όπου σε συνάδελφο ΜΕΚ (όπως κατόπιν όλοι πληροφορηθήκαμε) δόθηκε εντολή να
συνεχίσει αμαξοστοιχία με βοηθό μηχανοδηγού απο την Λάρισα επειδή ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που είχε παρασύρει πεζό στον Αλίαρτο αναγκάστηκε να κατέβει στην Λάρισα για να δώσει αίμα.

Και αυτό γιατί  ο πεζός απεβίωσε κατά την διάρκεια της πορείας της αμαξοστοιχίας και ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας απαίτησε να μεταβεί ο μηχανοδηγός άμεσα σε νοσοκομείο (όταν το τρένο είχε περάσει Λειανοκλάδι) στέλνοντας μέχρι και περιπολικό στην Λάρισα. Παρότι είχε περάσει και αλκοτέστ που έβγαλε μηδενικό αποτέλεσμα.

Αντί οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης να σκεφτούν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή το επόμενο διάστημα πρέπει σαν Σωματείο να ασχοληθούμε με το να σταματήσουν αυτές οι ασόβαρες διαδικασίες στην χώρα, όπου ταλαιπωρούν τον επαγγελματία μηχανοδηγό που δεν φταίει σε τίποτα για το συμβάν κάθονται και καταγγέλουν δημόσια τον Πρόεδρο του Σωματείου επειδή ...επέτρεψε να πάει ο ΜΕΚ το τρένο.

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ είστε αστείοι , λίγοι αλλά και ημιμαθείς

Αστείοι γιατί νομίζετε - απο την εμπειρία σας- ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου είναι χωροφύλακας και παρακολουθεί τα τρένα με Ρ/Τ απο το σπίτι. Αυτά που γινόντουσαν δηλαδή στο παρελθόν και τα κάνατε καθημερινά και γελούσαμε μαζί σας. Αυτά που δεν γίνονται σήμερα.
Είστε αστείοι γιατί δημοσιεύετε συμβάντα τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να βγαίνουν στην δημοσιότητα.
Είστε λίγοι γιατί ακόμα και σήμερα δεν τολμάτε να πείτε τι κατήγγειλε ο συνάδελφος Τουρλής στην συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας στην Λάρισα. Επικαλείστε τα πρακτικά. Βγείτε και πείτε δημόσια τι κατήγγειλε ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ.
Είστε ημιμαθείς γιατί θεωρείτε ότι οι ΜΕΚ με την προαγωγή τους παραδίδουν και την άδεια μηχανοδήγησης. Πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει. 
.
Οι ΜΕΚ και ο κάθε Προϊστάμενος (που έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις και έχει εν ισχύ άδεια μηχανοδήγησης)  σε τέτοιες  ΕΚΤΑΚΤΕΣ περιπτώσεις και ΜΟΝΟ  δυνητικά μπορούν  να βοηθήσουν για να προχωρήσει το τρένο.
Άλλωστε συνάδελφοι της ΔΑΚΕ τον Δεκέμβριο και μέχρι να ολοκληρωθούν τα τυπικά (οργάνωση Υπηρεσίας Ελέγχου Κυκλοφορίας) οι ΜΕΚ εργάζονταν πάνω στα τρένα.
Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι ή μήπως περιμένατε να βγεί κανά δικαστήριο και να παρθούν πίσω οι προαγωγές και ΦΑΓΑΤΕ τα μούτρα σας; 
Γιατί τότε δεν καταγγείλατε τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας ΜΕΚ.
Σήμερα γιατί τον καταγγέλετε, επειδή γνωρίζει τον κανονισμό όντας εκ των αρχαιότερων και ικανότερων στην έλξη; 

Και αν δηλαδή το τρένο κατέβαινε προς Αθήνα συνάδελφοι της ΔΑΚΕ Έλξης και στην Οινόη περίμενε περιπολικό,τι θα κάναμε .
Αν το περιπολικό περίμενε στην Κατερίνη, στο Πλατύ. 
Θα περιμέναμε να έρθει εφεδρεία απο το ΜΑΙ ή το ΜΘ αν ήταν μέσα στο τρένο ΜΕΚ θα γινόταν το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που έγινε χτες.
Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και πρέπει να ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.
Αυτοί που εξευτέλισαν ΟΛΟΥΣ τους κανονισμούς έχουν ονοματεπώνυμο και οι μηχανοδηγοί τους γνωρίζουν.
Είναι αυτοί που έλεγαν τεμπέληδες αυτούς που ζητούσαν τα ρεπό τους, ανήκουν στο χώρο σας,τους ξέρετε, οι μηχανοδηγοί τους έστειλαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας της έλξης.

Στα σοβαρά,αυτά που απασχολούν ΕΜΑΣ

Μετά το χτεσινό συμβάν η ΠΕΠΕ πρέπει να ζητήσει να αλλάξει η να θεσπιστεί νομοθεσία για το θέμα.
Αυτά είναι τα σοβαρά. 
Και όχι αυτά που  σαν τις κατίνες- κάποιοι καταγγέλουν  στο Διαδίκτυο για....κανονιστικές παραβιάσεις χωρίς να τις ονομάζουν ή  που στην ουσία δεν είναι καν τέτοιες.
Για να πουν έτσι ότι δικαιολογείτε η  συνδικαλιστική τους ανυπαρξία.

Μετά απο 40 χρόνια συνάδελφοι ΑΥΤΟ το Σωματείο ΤΟ 2016 , κατάφερε να αναγνωριστεί ΕΠΙΣΗΜΑ σε κείμενο ΣΣΕ η ψυχική οδύνη του επαγγελματία μηχανοδηγού που εμπλέκεται σε δυστυχήματα με θύματα  πεζούς κτλπ καθώς και να δίνεται 7ημερη άδεια σε όσους εμπλέκονται σε αυτά τα δυστυχήματα.
Μέχρι χτες, αυτό το λέγαμε και απλά σκεφτόμαστε ότι δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ απο αυτό το Σωματείο.

Ε λοιπόν ας εργαστούμε (όσοι είναι σοβαροί) για την θέσπιση Νομοθεσίας για να αποφεύγετε αυτή  η ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



1 σχόλιο:

  1. Με το νυφίτσα και τον αετό να κάνουν τέτοιες γκέλες κάθε μέρα,πάρτυ κάνουν στο στέκι-σαμπάνιες θα έχει ανοίξει ο πρόεδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή