Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή Παντελεήμων Ευγενίδη, μηχανοδηγού Λάρισας,μέλος ΣτΑ


Επειδή σε γνωστό μπλοκ γράφονται κάποιες ανακρίβειες θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να θέσω τα πράγματα στη σωστή τους βάση.Όπως φαίνεται σε κάποιους προκάλεσε έκπληξη η τοποθέτηση μου για τα ωράρια εργασίας στο Μηχανοστάσιο Λάρισας, όμως οι συνάδελφοι αυτοί
έχουν κοντή μνήμη ή τα γράφουν για να δημιουργούν εντυπώσεις. 


Να υπενθυμίσω σε αυτούς ότι στις 15/12/2016 στη συνεδρίαση του ΣΤΑ όπου μετείχα σαν μέλος, είχα τοποθετηθεί ακριβώς επί του ιδίου θέματος (οι έκπληκτοι ας ανατρέξουν στο βίντεο της συνεδρίασης) και είχα επισημάνει ότι η έδρα της Λάρισας είναι επιβαρυμένη σε υπηρεσίες άλλα και υπερεργασία. 
Είχα επίσης τονίσει ότι εν όψη των αλλαγών στα νέα κυκλώματα εργασίας θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της έδρας και να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση (περίπου 150 ανεκτέλεστες αναπαύσεις έχει μέχρι σήμερα το Μηχ. Λάρισας). 
Εφόσον ο αγαπητός πρόεδρος της ΠΕΠΕ σε δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι δεν υιοθετεί τα δεκάωρα, γιατί στα νέα κυκλώματα της Λάρισας δεν έκανε κάτι να περιοριστούν τουλάχιστον, άλλα αρέσκεται να λέει ότι τα "βρήκε". 

Να επισημάνω ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε προγραμματισμένη υπηρεσία 10 ώρες και 24 λεπτά που στο κύκλωμα να εμφανίζετε ως 10ωρη. Επίσης οι Μηχανοδηγοί της Λάρισας δουλεύουν 6ημερο!!!! κύκλωμα με σύνολο ωρών εβδομαδιαίας εργασίας 54ωρες και 44λεπτα!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;;;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;; 

Αγαπητέ συνάδερφε πρόεδρε της ΠΕΠΕ γνωρίζετε ότι αυτό είναι παράνομο και ενάντια στην εργατική νομοθεσία;;;;; 
Εάν δεν το γνωρίζετε φέρετε μεγάλες ευθύνες... εάν όμως το γνωρίζετε γιατί κωφεύετε; 

Συνάδερφε πρόεδρε φαντάζομαι πως γνωρίζετε ότι εκπροσωπείται ένα ιστορικό Σωματείο που οι προκάτοχοι έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για τον Μηχανοδηγό και τις συνθήκες εργασίας του. Περιμένω και από εσάς να πράξετε τα δέοντα. 

Παντελεήμων Ευγενίδης 
Μηχανοδηγός Λάρισας
μέλος του ΣΤΑ

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΔΗΛ;ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΩΣ ΤΟ 2014)ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ 10ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΞΗ;ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ,ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΜΗΧ/ΣΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΕΠΗΔΙΣΑΝ ΤΩΡΑ;
    ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;ΑΛΛΟΥ;
    ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ,ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ!ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ "ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙΣ"...
    ΚΡΙΘΙΚΑΤΕ ΤΟ 2015 ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 2018!!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ Κ Α Ν Ε Ι Σ ΔΕ ΞΕΧΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή