Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ομολογία Τρόικα: Σκοπός είναι οι μισθοί να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας

Στην υπεράσπιση του οικονομικού προγράμματος που έχει επιβάλλει η τρόικα προέβησαν τα στελέχη της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απασχόλησης στο ευρωκοινοβούλιο. Και οι τρεις εκπρόσωποι της τρόικας (Ρέν, Άσμουσεν, Τόμσεν), όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες θυσίες του ελληνικού λαού και νέες περικοπές στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά αναγνώρισαν ότι η στόχευσή τους είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα το επίπεδο των μισθών που υπάρχει στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Στην απάντησή του ο Πόουλ Τόμσεν ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι πέντε φορές πάνω από τον μέσο μισθό των Βαλκανίων», θεωρώντας ότι πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο Όλι Ρεν είπε περί άδικων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν αυτοί που βοηθούν την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση είναι δύσκολη, αποφεύχθηκε η κοινωνική καταστροφή στη χώρα. Ο κ. Ρεν μίλησε επίσης για τις δύο «αχίλλειες πτέρνες» που έχει η Ελλάδα, την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και στην έλλειψη της ενότητας που διακατέχει το πολιτικό σύστημα, ενώ αναφερόμενος στο μνημόνιο 2 δήλωσε ότι συνοδεύεται από μια «άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη», πράγμα που αποδεικνύει ότι δίνεται χρόνος στην Ελλάδα για να ορθοποδήσει.

Μπορεί το πρόγραμμα να μην είναι δημοφιλές αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση είπε το στέλεχος της ΕΚΤ, Γκέοργκ Άσμουσεν και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η εσωτερική υποτίμηση του ευρώ: «Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα, η οποία θα βοηθήσει να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό απαιτεί επιμονή: Επιμονή στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, επιμονή στην αντιμετώπιση της αδυναμίας των τραπεζών», τόνισε. ‘’Το φάρμακο είναι πικρό αλλά ο ασθενής μπορεί και θα αναρρώσει αν το πάρει» ανέφερε και κάλεσε τους πολιτικούς της Ελλάδας να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές, μίλησαν για την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη είπε οι εργαζόμενοι πλήττονται ενώ ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να τερματιστεί η οικονομική ασφυξία και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα μίλησε για τις ευθύνες για στις λανθασμένες προβλέψεις της τρόικας,και την απόκλιση μεταξύ στόχων κι αποτελεσμάτων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η τρόικα δεν θα επιδιώξει τη διαμόρφωση μισθών στα 150 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου