Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ερώτηση στην Βουλή για την εξαίρεση των ομολόγων ΔΕΚΟ απο το PSI

ΔΕΝ εξαιρούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων που πληρώθηκαν με εισφορές εργαζομένων και εξαιρούν αυτά των ΔΕΚΟ ! Πολύ περίεργη υπόθεση.....
Στη Βουλή έρχεται το ζήτημα της εξαίρεσης από τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) για το PSI, των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ και τα οποία έχει εγγυηθεί το Δημόσιο.
Τα συγκεκριμένα δάνεια περιέχονται στη λίστα προς ανταλλαγή, αλλά δεν προβλέπεται γι' αυτά η ενεργοποίηση των CACs, όπως για τα υπόλοιπα ομόλογα.
Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα, κάνει λόγο για ανεξήγητη εξαίρεση από τη διαδικασία του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων συγκεκριμένων τίτλων του ελληνικού δημοσίου, αξίας 7,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για σειρές ομολογιών του ΟΣΕ ΟΑΣΑ και ΕΑΣ που εκδόθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου, ενώ κατά τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες η ζημία του Δημοσίου από την εν λόγω εξαίρεση, ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται επίσης εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοχοι των ομολόγων που εξαιρούνται από το «κούρεμα» και θα έχουν κέρδος 4 δισ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, είναι συγκεκριμένες ελληνικές τράπεζες και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό γιατί δεν υπήρξε ανάλογη εξαίρεση και για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναφορά στο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Διυλίζουν τον κώνωπα και αφήνουν την κάμηλο να περάσει», αλλά «στην περίπτωση αυτή, δεν είναι κάμηλος, είναι ελέφαντας», παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούν, γιατί ο μη προνομιούχος τα βλέπει όλα αυτά και απογοητεύεται -και η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου