Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Την Δευτέρα κρίσιμη συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη για την υπογραφή ΣΣΕ

Την Δευτέρα 5/3 το μεσημέρι πραγματοποιείται κρίσιμη συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο ΟΣΕ καθώς και την έκδοση ΚΥΑ που προαπαιτεί η ΣΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αμοιβές στον σιδηρόδρομο έχουν μειωθεί περισσότερο από 45% τη τελευταία διετία και σύμφωνα με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από την Κυβέρνηση στις 31.12.2011 πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση)των σιδηροδρομικών από τα πλαφόν του μισθολογίου του Δημοσίου.
Το θέμα είναι αν η Κυβέρνηση έχει την πραγματική βούληση να πραγματοποιήσει όσα Νομοθετεί και αν τελικά πρόθεση των Κυβερνώντων είναι  η διατήρηση των συλλογικών  συμβάσεων.(γιατί με διαρροές  πολλά  κυβερνητικά στελέχη τελευταία παρακινούν για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων).
Την Δευτέρα οι σιδηροδρομικοί θα μάθουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου