Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κερδοφόροι ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΟΣΕ εμφανίζει θετικά λειτουργικά αποτελέσματα. Αυτό προκύπτει από τη σύνοψη των εταιρικών αποτελεσμάτων της χρήσης του 2011, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας συνεχίστηκε η σημαντική πρόοδος για την οικονομική εξυγίανση του Ομίλου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρότι τα έσοδα χρήσης από τις κύριες δραστηριότητες του Οργανισμού εμφάνισαν μείωση κατά 57 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος - κάτι που οφείλεται στη γενικότερη ύφεση αλλά και στην αναστολή λειτουργίας μέρους του δικτύου – ο συνολικός κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 14% (σε σχέση με το 2010) και ανήλθε στα 236 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τη χρήση του 2009 τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 19%. Επιπλέον, λόγω της σημαντικής μείωσης των εξόδων, το σύνολο των οποίων μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με το 2010 και κατά 56% σε σχέση με το 2009, τα λειτουργικά κέρδη του ΟΣΕ ανήλθαν στα +25,15 εκατομμύρια ευρώ. Τα αντίστοιχα οικονομικά αποτελέσματα ήταν ζημιές 282,05 εκατομμύρια ευρώ .

Τέλος σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες μέχρι της 15 Μαϊού θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα τριμήνου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Ορκωτούς Λογιστές που ελέγχουν την εταιρεία.
Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και θα αποτυπώνουν κερδοφορία για την εταιρεία για πρώτη φορά στα 5 χρόνια χρόνια λειτουργίας της .

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει αφορά τους πολιτικούς των 2 μεγάλων κομμάτων που θέλουν σώνει και καλά να ξεπουλήσουν κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Ενδιαφέρον θα έχει και η άποψη του κ. Σαμαρά , που λίγες μέρες πρίν χαρακτήριζε ελλειματική την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με το σημερινό κέρδος , που αντλεί πληροφόρηση από το Υπουργείο Υποδομών (Υπουργός της ΝΔ )  οι εταιρείες είναι κερδοφόρες.

Κάποιος κάνει λάθος σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου