Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εξώδικο Συλλόγου Μηχανικών

 Είμαστε εξουσιοδοτημένοι από τα μέλη μας που υπηρετούν στη Γενική Διεύθυνση Συντήρησης Τροχαίου Υλικού να αποστείλουμε το παρόν εξώδικο για τα θέματα που αναφέρουμε αμέσως κατωτέρω: 
1. Στο άρθρο 24 του ν. 4111/2013 προβλέπεται η απόσχιση του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού της ΟΣΕ και η απορρόφησή του από την εταιρεία
«Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Ανώνυμη Εταιρεία», γεγονός που ρητά ορίζεται ότι θα επέλθει με την έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι «Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση της απόφασης της παρ.1 (κοινή υπουργική απόφαση) ...» στη δε παρ. 3 ορίζονται για το προσωπικό τα εξής: «Το προσωπικό που υπηρετεί στον κλάδο που εισφέρεται, μεταφέρεται αυτοδικαίως στην Εταιρεία, χωρίς άλλη διατύπωση ή γνωστοποίηση. Η προϋπηρεσία του μεταφερόμενου προσωπικού στον ΟΣΕ Α.Ε. και τα εργασιακά του δικαιώματα αναγνωρίζονται από την εταιρεία σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ 178/2002 περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων. Η δημοσίευση της απόφασης της παρ. 1 του παρόντος επέχει θέση πληροφόρησης των εργαζομένων σύμφωνα με το άρθρο 8 του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος».

 Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι μέχρι την έκδοση της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης για την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης στο ν. 4111/2013 απόσχισης του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού της ΟΣΕ Α.Ε, ουδεμία μεταβίβαση έχει επέλθει και ως εκ τούτου το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της Διεύθυνσης αυτής παραμένει αμετάβλητο. Ως εκ τούτου τα θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη εντός της ΟΣΕ Α.Ε, τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης για την κατάληψη προκηρυγμένων θέσεων ευθύνης, ακόμα και η εξέταση αιτημάτων μετάθεσης σε άλλη θέση ή Διεύθυνση διέπονται από τον κανονισμό εργασίας της ΟΣΕ και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον ΟΣΕ. 

Επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την ολοκλήρωση της απόσχισης και μεταβίβασης του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού.

 Επειδή μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω απόσχισης, οι υπάλληλοι της γενικής διεύθυνσης συντήρησης τροχαίου υλικού συνεχίζουν να είναι υπάλληλοι της ΟΣΕ Α.Ε και έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.

 Επειδή θα υπάρξει δυσμενής και άνιση υπηρεσιακή μεταχείριση των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε περίπτωση εξαίρεσής τους από τη διαδικασία κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης, ή την εξέταση αιτημάτων μετάθεσης. 

Σας καλούμε να απόσχετε από οποιαδήποτε ενέργεια κατατείνει στην αβίαση νομίμων δικαιωμάτων των μελών μας που επιφέρει αναπόφευκτα οικονομική αλλά και ηθική τους ζημία. 
Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Διοικητικής Αρχής για την αποκατάσταση των νομίμων δικαιωμάτων των μελών μας. 

Με επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 Αθήνα, 5.4.2013

 Κατ’ εξουσιοδότηση του Δ.Σ του  Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα. 
ΠΡΟΣ Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) Α.Ε», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Η Πληρεξούσια Δικηγόρος ΑΘΗΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου