Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διαφωνία στο ΔΣ της ΠΕΠΕ για κινητοποιήσεις – ΣΕΠΕ.Νεότερα από την συνεδρίαση

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ στην οποία καταγράφηκαν σοβαρές διαφωνίες για τις δράσεις που πρέπει να προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα.
 Με πλειοψηφική απόφαση που συγκέντρωσε 7 ψήφους ( Νέα Έλξη – Δημ. Συμπαράταξη ) αναστέλονται μετά την ολοκλήρωση τους αυτήν την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις του Σωματείου μας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες .

 Η πρόταση που επικράτησε μεταξύ των 3 που κατατέθηκαν είναι η εξής

Νέα Έλξη – Δημοκρατική Συμπαράταξη (συγκέντρωσε 7 ψήφους ) 


 Συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργία την Πρωτομαγιά (με εξώδικο της ΠΕΠΕ) και απεργιακές κινητοποιήσεις τις μέρες του Πάσχα (Μ.Σαββάτο εργασία μέχρι τις 15.00 ) Κυριακή του Πάσχα 24 ωρη απεργία , Δευτέρα του Πάσχα στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 12 το μεσημέρι. 
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά (μετά το Πάσχα θα επανεξεταστεί το θέμα , ανάλογα με τις εξελίξεις ) και πρόταση της ΠΕΠΕ στο Συμβούλιο των Διοικήσεων αύριο για εκπόνηση και κατάθεση συγκεκριμένου κειμένου που θα καθορίζει το πλαίσιο των αιτημάτων για την υπογραφή ΣΣΕ. 

 Η πρόταση που κατατέθηκε από Εξέλιξη και Δύναμη Έλξης (2 ψήφοι ) 

 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα εμπορικά (με προσθήκη και 1 ή 2 επιπλέον ημερών στις μέρες απεργίας την επόμενη εβδομάδα 22/04 εως 26/04 ) προκειμένου να ενταθεί η πίεση για την υπογραφή ΣΣΕ , αφού δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη στο θέμα  ιδιαίτερα μετά την άκαρπη συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Χατζηδάκη κ την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ. 

 Απεργία την Πρωτομαγιά (με εξώδικο της ΠΕΠΕ) και απεργιακές κινητοποιήσεις τις μέρες του Πάσχα (Μ.Σαββάτο εργασία μέχρι τις 15.00 ) Κυριακή του Πάσχα 24 ωρη απεργία , Δευτέρα του Πάσχα στάση εργασία από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 12 το μεσημέρι. 

Άμεση προσφυγή στο ΣΕΠΕ προκειμένου να αποδειχθεί το έλλειμα προσωπικού η χάλκευση του προγραμματισμού εργασίας  και να ασκηθεί έντονη πίεση στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει των εμπορικών συμφωνιών.

 Η πρόταση που κατατέθηκε από την ΑΣΚΕ (1 ψήφος) 

 Για την Πρωτομαγιά 

Απεργία με εξώδικο της ΠΕΠΕ κ αιτήματα

  •  Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους 
  • Κατάργηση των αντεργατικών Νόμων και μνημονίων 
  • Καμία ιδιωτικοποίηση Μισθοί και συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας 
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση και ασφάλιση Μείωση της φορολογίας για τα λαικά στρώματα
  •  Σύγχρονη αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  •  Συνέχιση των κινητοποιήσεων στα εμπορικά τρένα με την ίδια μορφή 
  •  Κάλεσμα στα άλλα ΜΜΜ ( και στους Ναυτεργάτες για νέες κινητοποιήσεις)  
Απεργίες όχι τα Σαββατο Κύριακα και τις εξαιρέσιμες αλλά καθημερινές με αιτήματα 
  • Καμία ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rosco 
  • Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες 
  • Καμία απόλυση , μόνιμη και σταθερή δουλειά 
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων δωρεάν μεταφορά για τους ανέργους.

Σοβαρή διαφωνία υπήρξε και για το θέμα του ΣΕΠΕ και την προσφυγή που είχε αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του το ΔΣ .

Οι παρατάξεις Νέα Έλξη κ Δημοκρατική Συμπαράταξη απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ για το γιατί δεν εστάλη το εξώδικο στο ΣΕΠΕ (όπως είχε αποφασιστεί - έχει ετοιμαστεί και απο τον Δικηγόρο του Σωματείου ) τόνισαν πως δεν αλλάζουν την απόφαση του ΔΣ αλλά θα την προχωρήσουν στο προσεχές μέλλον .

Η ΑΣΚΕ η οποία απείχε απο την λήψη της απόφασης του προηγούμενου ΔΣ για το εξώδικο στο ΣΕΠΕ  υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν η εργατική τάξη να επικαλείται τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να λύσουν αυτοί τα προβλήματα της.
Μόνη της με τον ταξικό προσανατολισμό και τον αγώνα θα τα λύσει.





3 σχόλια:

  1. Κάτι άκουσα για 3-4 καραβάκια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες. Είναι πονηρή η σκέψη που κάνω για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων στα εμπορικά;Και τι αναστολή θα κάνουμε, έτσι για να έχουμε το καλό ερώτημα.Θα αναστείλουμε την εφαρμογή των κανονισμών πάλι όπως παλιά;Ας μας εξηγήσει κάποιος από το Δ.Σ.της ΠΕΠΕ γιατί το δικό μου φτωχό μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ !!! ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΕΠΕ ΠΧ 30/02/2020 , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε. , ΟΣΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ,ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΝΤΥΠΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συντροφοι της ΑΣΚΕ,απο που κι ως που ειναι ταξικος προσανατολισμος εσεις να ειστε βολεμενοι στα γραφεια σας και στις μονιμες βαρδιες σας κι εμεις να υποχρεωνωμαστε να παιρνουμε καθε μεσημερι τηλεφωνο για να μαθουμε που θα μας στειλουν?Αυτο ειναι το προταγμα σας?Ο οπορτουνισμος καλυμμενος με επαναστατικη ρητορεια?
    Αφηστε την θεωρια και τα μεγαλα λογια και περαστε στην πραξη γιατι οσο παραμενετε βολεμενοι(εσεις που υποτιθεται οτι ειστε και το πιο ριζοσπαστικο κομματι του σωματειου)ενισχυοντας την ανισοτητα που υπαρχει στον καταμερισμο εργασιας τοτε δεν μπορειτε να μιλατε για συνοχη της εργατικης ταξης που ειναι απαραιτητη για την λυση των προβληματων της απεναντι στο κρατος και στο κεφαλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή