Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εξέλιξη > Αν όχι σήμερα πότε και αν όχι εμείς ποιοι ;

Συνάδελφοι και συναδέλφισες

Επικοινωνούμε μαζί σας μετά την διακοπή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά  για να σας γνωστοποιήσουμε τον προβληματισμό μας για την τελευταία πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ.
Την ώρα που ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνιζε στην  ΠΕΠΕ ότι δημιουργείται πρόβλημα με τις στάσεις στα εμπορικά, το ΔΣ  αποφασίζει πλειοψηφικά αναστολή χωρίς να έχει πάρει επί της ουσίας τίποτα !
Ούτε την αυτονόητη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος …..
Την ίδια στιγμή και παρά την
παραδοχή του Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ότι η προσφυγή στο ΣΕΠΕ θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, το ΔΣ αποφασίζει κ πάλι πλειοψηφικά να αλλάξει την προηγούμενη ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση κ να βάλει -όπως ειπώθηκε- το όπλο παρά πόδας !
Οι δικαιολογίες που ακούσαμε για αυτήν την απόφαση, μας γύρισαν χρόνια πίσω !
Από τα χιλιοειπωμένα -από τους ίδιους πάντα συνδικαλιστές-,  κυκλώματα εργασίας που ταλαιπωρούν χρόνια τον κλάδο  -αποτελώντας τροχοπέδη στην ενότητα και δράση-, μέχρι την επίκληση αόρατων εχθρών που πάντα χρησιμοποιούνται από όσους αλλάζουν θέσεις. Κάπως έτσι  θέλησαν  να δικαιολογήσουν την μονομερή και επικίνδυνη  για τα συμφέροντα του κλάδου  καταστρατήγηση  αποφάσεων  του ΔΣ της ΠΕΠΕ.
Στον απολογισμό δράσης δηλώσαμε παρόντες αν και το πρόσημο ήταν ουσιαστικά  αρνητικό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε σε όλους τους χώρους για την ανατροπή της Κυβέρνησης των μνημονίων, της Κυβέρνησης της φτωχοποίησης των Ελλήνων, της Κυβέρνησης της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αγώνα για την ανατροπή του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Δυστυχώς αυτήν την μάχη δεν την δίνει το Σωματείο μας , αφού αυτοί που έχουν την ευθύνη (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ ) δείχνουν  να μην  πιστεύουν στην πραγματική ανατροπή  παρά μόνο στην διαχείριση .

Προσπαθούν μάταια να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική,  προκειμένου  να αρκεστούν οι μηχανοδηγοί στην διαχείριση  της φτωχοποίησης.

 Να αρκεστούμε  δηλαδή και να συνηθίσουμε  τον κουτσερεμένο μισθό, την επικείμενη Εθνική Κατώτατη Σύνταξη,  την οριστική κατάργηση των Δώρων, το κλεμμένο από το PSI εφάπαξ, τις κατηργημένες Συλλογικές Συμβάσεις, τα  χαράτσια που παραμένουν (ΔΕΗ ) , την κινητικότητα κ τις απολύσεις στο Δημόσιο, την ανεργία που ξεπερνά το 30%  κ  στέλνει  τα παιδιά μας μετανάστες.  

                                Καλούμε τους μηχανοδηγούς

Να συμμετέχουν μαζικά στις απολογιστικές  συνελεύσεις κ να στείλουν το μήνυμα του αγώνα  που αρνείται να λάβει η πλειοψηφία του Σωματείου μας.

Αν  όχι σήμερα πότε και αν όχι εμείς  ποιοι ;

1 σχόλιο:

  1. Ε!!!Αρχίζουν να μας συνηθίζουν σιγά-σιγά στη παλιά συνταγή. Για μια ακόμα φορά με τον εχθρό!!!Και δεν έχει και Γουδή για συνδικαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή