Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η θέση της ΑΣΚΕ για τον απολογισμό δράσης

Όπως καταγράφηκε στο χθεσινό ΔΣ.
  1. Δεν μπορεί το κίνημα σήμερα με την πείρα που πρέπει να έχει αποκομίσει από τις αναδιαρθρώσεις και την κρίση να διεκδικεί φιλομονοπωλιακή ανάπτυξη μέσω CoscoHp κλπ και μέσα από αυτήν να βλέπει και την φιλολαϊκή ανάπτυξη , την φιλεργατική ανάπτυξη. Δεν γίνεται . Ή τα μονοπώλια ή ο λαός.
  2. Δεν μπορεί να έχει θέση υπέρ της ανταγωνιστικότητας κ ταυτόχρονα να <<αντιπαλεύει>> την ιδιωτικοποίηση , άρα το κάνει για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου.
  3. Το κίνημα σήμερα πρέπει να διεκδικεί τον άλλο δρόμο ανάπτυξης , το φιλολαικό και να συγκρούεται με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Σήμερα πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας , να ζήσουμε ανθρώπινα σήμερα , αυτό όμως δεν φτάνει .Πρέπει να διεκδικούμε κατάργηση των αφεντικών πρέπει να διεκδικούμε κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων , των μέσων παραγωγής.
Προϋπόθεση για αυτό η ανασύνταξη του κινήματος υπέρ των ταξικών δυνάμεων κ η συμμαχία του με τα φτωχά τμήματα των αγροτών και των επαγγελματιών .
Τα αιτήματα και η πολιτική της ΠΕΠΕ αλλά και της ΠΟΣ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση , έτσι ακυρώνουν την όποια <<ποσοτικά >>επαρκή κινητοποίηση και διεκδίκηση με έντονα όμως τα σημάδια εκφυλισμού και διαμόρφωσης του νέου Κυβερνητικού συνδικαλισμού , με απεργίες χωρίς απεργούς , με διεκδίκηση αλλαγής διαχειριστή και όχι πολιτικής .

Για αυτό καταψηφίζω τον απολογισμό δράσης της ΠΕΠΕ. (Ζ. Βελλής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου