Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εξώδικο ΠΕΠΕ - ΠΕΠΑ για προσοντολόγιο


Εν όψει της εισαγωγής στο Δ.Σ.  για απόφαση της πρότασης του Προσοντολογίου  του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τους παρακάτω λόγους:
 α) Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί ουδεμία διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εταιρείας κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και δεοντολογίας δεδομένου ότι το προσοντολόγιο  είναι
κατ’ εξοχήν ζήτημα που αφορά  άμεσα το προσωπικό της εταιρείας.
β)  Η πρόταση όπως εισάγεται παραβιάζει ευθέως τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4093/12 και δεν συνάδει με τον τρόπο που έγινε η μισθολογική ένταξη.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να μην προχωρήσετε στη συζήτηση του ως άνω σχεδίου για το νέο προσοντολόγιο στο Δ.Σ. και να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις ώστε  η πρόταση που θα διαμορφωθεί να τηρεί τις ρυθμίσεις του νόμου και να διασφαλίζει τα δικαιώματα του προσωπικού.
Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη εξώδικη και δικαστική ενέργεια για  την ακύρωσή του.

           
------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα 24 Απριλίου 2013


Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε                           Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

         Ο Πρόεδρος                                               Ο Πρόεδρος                               

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΤΟΥΡΛΗΣ                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ            


       Ο Γενικός Γραμματέας                                 Ο Γενικός Γραμματέας

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ   


  
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Α)    Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ (Π.Ε.Π.Ε.), και
Β) Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Π.Ε.Π.- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), που εδρεύουν στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπούνται  νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της  «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου