Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επιστρατεύονται 35 ειδικοί φρουροί για την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα

Την ασφάλεια των επιβατών στους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναλάβουν 35 ειδικοί φρουροί που επιστρατεύει το υπουργείο Υποδομών, μετά από μια σειρά αρνητικών συμβάντων στα τρένα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά, όπως επεισόδια που προκλήθηκαν από περιθωριακά στοιχεία, απειλές από λαθρεπιβάτες και κυρίως εισβολές ακροδεξιών στα τρένα, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους εισιτηρίων και «face control» στους επιβάτες.

Στο μεταξύ, σκληρότατες ποινές για τους κλέφτες και τους κλεπταποδόχους του χαλκού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης, που θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Η νομοθετική ρύθμιση θα αυξήσει τις ποινές για την κλοπή, και μάλιστα, κατά πληροφορίες, εισηγείται το αδίκημα να τιμωρείται με κάθειρξη και η ποινή να είναι μη εξαγοράσιμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ξεκινά έρευνες σε χυτήρια και σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με το σκραπ, προκειμένου να εντοπιστούν οι κλεπταποδόχοι των «χτυπημάτων» στο δίκτυο του ΟΣΕ και να απενεργοποιούν τα κυκλώματα της παράνομης αγοράς.

3 σχόλια:

  1. Οπως ειναι φυσικο ο καθε νοημων ανθρωπος καταλαβαινει οτι θα στοχοποιηθουν οι μεταναστες και γενικα οι φτωχοδιαβολοι αυτης της κοινωνιας καθως και οι τοξικομανεις (που και αυτοι προιον της σαπιας κοινωνιας που τρεφουμε ειναι).Σχετικα με τους ακροδεξιους που αναφερεται το αρθρο ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει η παρουσια τους καθως με την υποστηριξη των φρουρων θα κανουν καλυτερα την δουλεια τους.Εμεις σαν εργαζομενοι θα πρεπει να ειμαστε με την πλευρα των κατατρεγμενων κι οχι με τους φρουρους, προδοτες της ταξης στους και με τους γερμανοτσολιαδες και πασης φυσεως ελληναρες διεκδικωντας την ακυρωση του μετρου την μειωση του εισιτηριου και την ελευθερη μεταφορα τουλαχιστον των ανεργων αν οχι και των τοξικομανων.Μην ξεχναμε οτι ολοι αυτοι δεν ειναι πλουσιοι αλλα προερχονται απο την ταξη μας κι οτι πολλες οικογενειες αντιμετωπιζουν το προβλημα της ανεργιας και αλλες τοσες εχουν καποιον ασθενη απο την ηρωινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να πανηγυρίζουμε , ας σκεφτούμε ότι 35 αστυνομικοί αντικαθιστούν 200 μεταταγμένους απο τον κλάδο κίνησης .

      Αυτό και μόνο αρκεί .
      Περισσότερη αστυνόμευση , λιγότερα δικαιώματα .

      Γενιδούνιας Κώστας.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχως για το αρθρο η αληθεια ειναι οτι τα φαινομενα λαθροεπιβιβασης στα τρενα ειναι απο λαθρομεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή