Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εξώδικο της ΠΟΣ για το επικίνδυνο....

Στις 30.6.2013 λήγει η εξάμηνη αποκλειστική προθεσμία  του άρθρου 15 παρ. 1. του ν. 4024/2011 για την έκδοση  κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο προσωπικό
του ΟΣΕ, τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Στις 18 Ιουνίου 2013 αποστείλαμε προς τους:  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ  2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ – κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ και τον  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ – κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ την παρακάτω επιστολή:
«Κύριοι,
          Μετά την ψήφιση του νόμου 4093 και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΣΕ για τη υπογραφή Σ.Σ.Ε., δόθηκε εντολή για τη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις εταιρείες του Ομίλου του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια συναντήσεών μας είτε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό είτε με τη Διοίκηση του Οργανισμού, θέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Μία από τις προτάσεις μας, ήταν να συνεχιστεί η καταβολή ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όπως καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.
Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2013, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα προβλέπεται από το νόμο 4093, όπου μετά από ΚΥΑ θα καταβαλλόταν στο προσωπικό του Ομίλου ΟΣΕ. Όμως, έχουμε φθάσει ήδη τέλος Ιουνίου και δεν έχει προωθηθεί.
Ζητάμε την παρέμβασή σας για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος.
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας»

Παρά το γεγονός ότι αφενός  δεν υφίσταται καμιά αμφιβολία για τους δικαιούχους του ανωτέρω επιδόματος στις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ και αφετέρου ότι εξαντλείται σε λίγες μέρες η παραπάνω προθεσμία και εξουσιοδότηση κανένας εκ των αρμοδίων δεν ευαισθητοποιείται για την εφαρμογή του νόμου και της εξ αυτού πηγάζουσας υποχρέωσης για την έκδοση της ΚΥΑ με αναδρομική ισχύ από 1.1.2013 προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό που απασχολεί μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Εν όψει των ανωτέρω σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ μέσα στις απ’ το νόμο καθορισμένες προθεσμίες.
* * *
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αναπλ.Υπουργό Οικονομικών, τον Ο.Σ.Ε, την ΕΕΣΣΤΥ, και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.

Με εντολή της Διοίκησης της Π.Ο.Σ.
Αθήνα  26 Ιουνίου 2013

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που
εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα

Π Ρ Ο Σ
1.  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη,
     (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
2. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής
    Διακυβέρνησης – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, (Βασιλίσσης Σοφίας 15, Αθήνα).
3. Υπουργό Οικονομικών – κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
4. Αναπλ.Υπουργό Οικονομικών – κ. Χρήστο Σταϊκούρα (Πανεπιστημίου
     37, Αθήνα).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.    Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.    Την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΕΣΣΤΥ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.    Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.)  που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

---------------------------------------------
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου