Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δελτία Τύπου της ΠΟΣ

Δημοσιεύουμε Δελτία Τύπου της ΠΟΣ για το θέμα της Προσφυγής ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και αυτά για συμπαράσταση στους εργαζόμενους σε ΦΑΓΕ και ΕΡΤ.

Για την προσφυγή στο ΣΤΕ >



Αίτηση Ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης μεταφοράς στο ΤΑΙΠΕΔ των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέθεσαν η  «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (Π.Ο.Σ.)» και τα σωματεία – μέλη της: α) «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. », β) «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ)» και γ) «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ», που έχουν μέλη το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η αίτηση ακύρωσης, που υπογράφεται από τους Δικηγόρους Γ. Κατρούγκαλο, αναπλ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Δ. Τσακνιά, νομικό σύμβουλο της ΠΟΣ, αφού παραθέτει αναλυτικά και νομικά εμπεριστατωμένα  τους λόγους ακύρωσης, καταλήγει ότι:  «η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία σήμερα είναι οριακά κερδοφόρα και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχει αρνητική συμβολή στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης διότι:

α) Το ποσό της πώλησης θα πάει κατευθείαν στο ειδικό ταμείο της ΤτΕ για τους δανειστές. 
β) Δεν θα αυξηθεί η απασχόληση αλλά η ανεργία.
γ) Θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση και κλείσιμο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην συντήρηση και επισκευή τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού.
δ) Θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο».


                  Για τους εργαζόμενους στην ΦΑΓΕ 

Τα περιστατικά αντιμετώπισης των απεργιών με χρήση βίας πληθαίνουν. Οι εργοδότες αποθρασυνόμενοι από την κυβερνητική πολιτική συνεχίζουν τα αντεργατικά τους μέτρα.
            Αντιδρώντας στην 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία που θέλει να επιβάλει ο εργοδότης τη ΦΑΓΕ οι εργαζόμενοι απεργούν για 9η ημέρα.
Απέναντί τους δεν βρίσκουν μόνο τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που προσπαθεί να στήσει η εργοδοσία, αλλά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.
            Οι Σιδηροδρομικοί συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΦΑΓΕ και δηλώνουν αλληλέγγυοι.
            ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. 


 Για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την αντίθεσή της στα σενάρια «κλεισίματος», τεμαχισμού, ξεπουλήματος της ΕΡΤ, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια ελεύθερη και αντικειμενική δημόσια τηλεόραση ραδιοφωνία.
            Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, για έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση, για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου